Foarte multi oameni se pun, fara sa isi dea seama, in pericol din cauza propriului comportament. Din cauza obiceiurile periculoase pe care le au, dar de care nu-si dau seama, risca sa se ingrase peste masura, ajungand in pragul obezitatii sau chiar obezi.
Medicii sustin ca obezitatea, numita de multi si „boala secolului nostru”, poate fi tinuta sub control mai mult prin modelarea comportamentului unei persoane decat prin diete drastice sau operatii invazive de modificare a corpului.
Asadar, specialistii au concluzionat ca felul in care se comporta organismul fata de acumularea de grasime este direct proportional cu stilul de viata al acelei persoane, la nivel cognitiv.
Exista o serie de greseli comportamentale, de organizare personala, care lent, dar sigur duc organismul in pragul obezitatii pe neboservate.
Aceste greseli comportamentale tin in marea lor majoritate de disciplina si constiinta de sinte, doi factori decisivi in buna functionare a intregului organism.
O alimentatie precara si dominanta in grasimi, zaharuri si carbohidrati, in combinatie cu greselile comportamentale ale fiecarei persoane, duc la obezitate. A nu se intelege gresit insa, atat grasimile, cat si zaharurile si carbohidratii sunt necesare corpului uman, insa pot avea un efect nociv daca sunt consumate in exces.
Asadar, iata o serie de greseli comportamentale personale care opt duce la obezitate:
Absenta micului dejun. Persoanele care nu iau micul dejun, oricat de mic ar fi el, isi pun organismul in situatia de a cere permanent mancare pe parcursul zilei.
Lipsa unui program de somn bine definit. Specialistii sustin ca lipsa somnului sau orele de odihna haotice dau peste cap intregul organism si care simte ca are nevoie de a acumula grasime pentru a avea energie, din cauza ca nu este odihnit. Numai ca, nefacandu-si ciclul, organismul va stoca acea grasime.
Lipsa igienei personale. Igiena personala, mai precis dusul zilnic, este foarte important dintr-un punct de vedere destul de ciudat. Specialistii sustin ca persoanele care fac dus mai des sunt mai constiente de felul in care li se modifica trupul, atingandu-l mai des. Asadar, in momentul in care incep sa se ingrasa, persoanele care fac dus des au mai multe sanse sa ia masuri.
Lipsa automotivatiei. Viata din ziua de azi nu este tocmai usoara pentru majoritatea. Specialistii sustin ca cei care pierd speranta in viitor si care ajung sa nu se mai automotiveze pentru realizarea unor lucruri isi pierd si respectul fata de propriul trup. In peste 80% din cazuri, aceste persoane ajung in pragul obezitatii.
Lipsa telurilor. Specialistii sustin ca persoanele care nu se straduiesc sa isi puna in aplicare o serie de planuri pentru a atinge teluri de viitor risca sa isi piarda interesul pentru propriul viitor. Astfel, in mod inconstient, nu mai dau importanta nici propriei persoane si se refugiaza in mancare, ajungand in pragul obezitatii.
Lipsa comunicarii. Persoanele care evita contactul verbal cu cei din jur se demotiveaza in tot ceea ce le priveste. Ajung sa se simta excluse de societate si sa se urasca pe ele insele, sustin medicii psihologi. Iar unul dintre cele mai crunte efecte secundare ale acestui comportament este refugierea in mancare, ceea ce poate duce la bezitate.
Unele dintre noi ne-am ingrasat hormonal,cu aparitia prea timpurie a premenopauzei.E innebunitoare aceasta schimbare aiurea a metabolismului exact la trecerea fatidicului si nenorocitului prag de 40 de ani!..Oribil!…Deci nu mereu motivele enumerate mai sus sunt cauza ingrasarii,unii din noi avem creier si-l folosim,nu toti ne lasam prada mancatului excesiv si nesanatos!
Increderea e punctul de plecare al imbogatirii.
(Napoleon Hill: ”De la idee la bani”). Cautam urgent colaboratori part-time
care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel
mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti
mesajul PROIECt la adresa de email delgeobvro@gmail.com