Search for content, post, videos

Greseala tuturor parintilor care duce la obezitatea copiilor

Aproape toti am auzit vorba „termina tot ce ai in farfurie!” din gura parintilor si, pana la o anumita varsta, ne-am conformat. In unele cazuri, inca mai lasam de la noi si imbucam ultimele inghitituri.

Obiceiul este insa unui daunator greutatii corporale, un studiu recent aratand ca favorizeaza obezitatea copilului in crestere.

Poate credeti ca dupa o anumita varsta parinti nu mai obisnuiesc sa spune „termina tot ce ai in farfurie!”. Adevarul este, insa, ca si in timpul adolescentei parintii au tendinta de a controla cantitatea de mancare consumata la masa de copilul lor. Mai mult de atat, unii parinti spun si asta copiilor care intre timp au devenit adulti. Cati dintre cei care s-au mutat de acasa si vin, saptamana sa zicem, in vizita la masa la parinti nu au auzit vorba: „Cum n-ai mancat tot! Am facut-o special pentru tine, stiu ca iti place. Hai mananca tot!” ?

Un studiu efectuat la Universitatea Minnesota din Minneapolis arata, insa, ca aceasta grija parinteasca poate fi daunatoare siluetei, informeaza HealthDay News. Rezultatele cercetarii arata o rata mai mare a supraponderabilitatii si a obezitatii in randul tinerilor ai caror parinti nu au incetat sa spuna la masa „termina tot ce ai in farfurie!”

„Multi parinti, mai multi decat ne-am imagina, au tendinta de a controla cantitatea de alimente mancate la o masa”, spune coordonatorul studiului Katie Loth, dietician si cercetator la Universitatea Minnesota din Minneapolis.

Cum iti alegi parfumul potrivit pentru tine

„Inca exista conceptia ca nu trebuie sa arunci mancarea din farfurie, ca nu trebuie sa faci risipa. Obiceiul de a termina tot din farfurie dateaza din anii ’50 si nu dauna pe vremea respectiva pentru portiile de mancare erau mai mic. De atunci incoace, portia de mancare s-a marit semnificativ, motiv pentru ca fie ar trebuie sa ne obisnuim sa o reducem, fie NU ar trebui sa terminam tot din farfurie”, explica Loth.

Cercetatorul american si grupul sau de colegi au ajuns la aceste concluzii dupa ce au efectuat doua studii, unul in 2009 si unul in 2010. Peste 2.200 de adolescenti si aproape 3.500 de parinti au participat la cercetari. Oamenii de stiinta au vrut sa afle cum influenteaza parintele greutatea corporala a copilului.

<

1 comment

  • <cite itemprop="author">alina</cite>

    Pentru un copil obez vina o poarta doar persoana care s-a ocupat de cresterea lui.Mancarea prea grasa,grea,in cantitati prea mari,obiceiul de a consuma zilnic/des dulciuri si sucuri sau doar sifon,sedentarismul fac ca incet-incet copilul sa ia proportii si va deveni un adult supraponderal,cu multe sanse de a avea o viata singuratica si ratata.Si acel adult va ramane cu aceleasi obiceiuri alimentare GRESITE toata viata daca nu va fi/deveni ambitios sa si le schimbe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *