Search for content, post, videos

Ghidul meu de sănătate intimă

Fiecare femeie își dorește să trăiască din plin și să se bucure de tot ce viața are să-i ofere mai frumos. Ne dorim să fim iubite, să fim parte a unui cuplu sau să avem o familie fericită, o carieră de succes, ne dorim să fim libere, să experimentăm, să ne simţim bine şi să arătăm superb în fiecare zi.

Uneori, însă, confortul vieţii noastre are de suferit atunci când sănătatea intimă ne este afectată şi, în acelaşi timp, de îngrijorarea care vine odată cu întrebarea „Ce ar putea să fie?”. Până găsim răspunsul la preocuparea noastră, aceste probleme ne afectează calitatea vieţii, armonia interioară şi armonia vieţii de cuplu.

Echilibrul zonei intime este ușor de perturbat. Pe lângă tulburările hormonale sau metabolice, oboseala şi stresul, cel mai adesea, sănătatea zonei intime este influențată de factori externi: igiena, stilul de viață, medicația, viața sexuală.

Astfel, primul pas este prevenirea infecţiilor intime. Există câteva lucruri esențiale pe care le poţi face pentru sănătatea şi confortul tău intim. În primul rând, informează-te, află cât mai multe despre corpul tău, află cum şi în ce condiţii te pot afecta infecţiile intime. Acordă o atenție deosebită igienei zilnice, ocolește produsele de igienă parfumate, spermicidele, gelurile lubrifiante și alege o lenjerie intimă lejeră, din bumbac. De asemenea, limitează folosirea tampoanelor interne și evită spălăturile vaginale prea dese. Și, bineînțeles, adoptă o viață sexuală responsabilă și protejată. Folosirea prezervativului este cea mai sigură și eficientă cale de a evita infecțiile intime și schimburile bacteriene dintre parteneri.

landscape 1

În același timp, e foarte important să știi că modificarea pH-ului vaginal și înmulțirea necontrolată a florei microbiene conduc la infecții vaginale care de multe ori nu au simptome evidente. De aceea, al 2-lea pas pentru sănătătea ta intimă este testarea frecventă a pH-ului vaginal folosind testul de pH pentru infecții vaginale. Dacă pH-ul vaginal nu este în limitele normale (3.8-4.5), acest lucru indică prezenţa unei infecţii. În acest caz, trebuie să aflăm cât mai repede cauza infecţiei, ca să putem trata în mod eficient.

Dar poate cea mai frecventă infecţie care apare preponderent la femei – și intr-un procent mai mic şi la copii şi bărbaţi – este infecţia urinară, cunoscută şi sub numele de cistită. Simptomele sunt bine cunoscute – usturimi la urinare şi nevoia de a urina frecvent – dar ceea ce nu ştim este că infecţia urinară poate fi asimptomatică şi dacă o descoperim prea târziu, ne poate afecta rinichii. Prin urmare, la primele semne de disconfort, e bine să te testezi pentru depistarea infecţiei urinare cu testul Veneris , singurul test cu 4 parametri ce permite identificarea atât a cistitei, cât şi a afecţiunilor mai grave ale rinichilor.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cele mai frecvente infecţii intime cu care ne confruntăm, întâlnite în aproximativ 90% din situații după cum ne spun statisticile, sunt: vaginita bacteriană (gardnerella vaginalis), trichomoniaza (trichomonas vaginalis) și candidoza (candida albicans). Este, însă, foarte dificil să-ţi dai seama care dintre cele trei infecţii este responsabilă pentru disconfortul tău, pentru că simptomele sunt, de multe ori, aceleaşi: modificarea secrețiilor (în termeni de aspect, consistență sau culoare), mirosul neplăcut, iritații, usturimi și mâncărimi. De aceea, al 3-lea pas pentru sănătatea ta intimă este testarea pentru Gardnerella Vaginalis , Trichomonas Vaginalis şi Candida Albicans.

landscape 5

De obicei, orice testare pentru identificarea infecţiilor genitale presupune cel puţin o vizită la ginecolog. Din fericire, tehnologia avansează şi acum avem posibilitatea să ne testăm acasă, simplu, comod şi discret, de fiecare dată când simţim că ceva nu este în regulă, cu testele Veneris  Sunt uşor de utilizat pentru că se fac pe bază de urină şi îţi oferă rezultatul în doar câteva minute, cu aceeaşi precizie ca a testelor de laborator.

Pasul 4 pentru sănătatea ta intimă este testarea partenerului, fie că sunteţi căsătoriţi, aveţi o relaţie de mult timp sau este o relaţie recentă, pentru că parazitul Trichomonas V., ciuperca Candida A. şi bacteria Gardnerella V. se pot transmite prin contact sexual. Ştim foarte bine care este atitudinea oricărui bărbat față de ideea de a merge la un cabinet medical pentru un control urologic. În același timp, îi înțelegem perfect pe domni. De aceea, testele Veneris, pentru că depistează infecţiile cu Trichomonas, Candida şi Gardnerella în urină, pot fi utilizate şi de către bărbaţi.

Pasul cinci implică tratamentul tău şi, după caz, al partenerului. După ce ai identificat cauza disconfortului intim, cel mai indicat este să te adresezi medicului sau farmacistului pentru recomandarea unui tratament adecvat. Apoi, după tratament este indicat să te testezi din nou, ca sa fii sigur că infecţia a dispărut.

Astfel dacă ai motive să bănuiești o infecție intimă, cea mai responsabilă alegere este să afli cât mai repede. Amânarea testării și a urmării unui tratament medical adecvat poate avea consecințe de neignorat asupra sănătații: infertilitate, boala inflamatorie pelvină, sarcină cu probleme ş.a.

Acum este simplu, comod și discret să afli la timp dacă ceva e în neregulă. Ai la îndemână testele Veneris, care pot fi făcute chiar în intimitatea casei tale. Gama de teste rapide Veneris este recomandată de Dr. Alin Nicolescu, secretar general al Societăţii Române de Dermatologie, ca fiind o «plus-valoare în circuitul de diagnostic al pacientului, prin gradul de precizie de peste 98,4%» şi prin faptul că «pot fi efectuate de către pacient, iar diagnosticul cert, precum şi iniţierea tratamentului sunt mai rapide şi mai eficiente ».

Testele sunt accesibile, ușor de utilizat şi îți oferă un rezultat sigur în doar câteva minute, care îți permite să-ți recapeți liniștea și să iei cele mai bune decizii pentru sănătatea ta.
În plus, Veneris iti oferă un site de informare – www.veneris.ro , precum şi o pagină de Facebook – www.facebook.com/TesteleVeneris  unde vei găsi informaţiile de care ai nevoie pentru a deţine controlul asupra sănătăţii tale intime.

landscape 6

Depinde doar de tine!

 

 

 

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *