Search for content, post, videos

Ghid complet despre marirea prostatei. Ce trebuie sa stie toti barbatii

O prostata marita apare atunci cand prostata unui barbat incepe sa creasca odata ce el inainteaza in varsta.

Peste jumatate dintre barbatii de peste 60 de ani se confrunta cu o asemenea situatie denumita si hiperplazia benigna a prostatei. Unii barbati au simptomele specifice in vreme ce altii nu le au.

Cauzele acestui afectiuni sunt necunoscute insa un lucru este sigur: hiperplazia benigna a prostatei nu este cancer si nici nu duce la camcer. Prostata este situata imediat sub vezica urinara si produce plasma seminala, din care la randul ei, se formeaza sperma.  

Simptome prostata marita

Dorinta de a urina des

Simti nevoia sa urinezi mai des? Mai ales noaptea cand incerci sa dormi? Acesta este un simptom comun al prostatei marite. Motivul: glanda marita apasa pe uretra, canalul prin care urina este eliminata din corp. Vezica urinara trebuie sa se contracte mai puternic pentru a elimina urina.

Din aceasta cauza vezica urinara incepe sa se contracte chiar si atunci cand contine o cantitate mica de urina si de aici nevoia de a merge mai des la baie. 

Dificultati de urinare

Cu o prostata marita ai nevoie de mai mult timp pentru a urina, iar jetul poate fi mai mic decat era odata. Este posibil sa picuri urina sau sa ai senzatia ca mai este ceva inauntru chiar daca tu ai terminat de urinat.

Aceste simptome sunt cauzate de faptul ca ureta devine mai ingusta, iar vezica urinara trebuie sa lucreze mai mult pentru a elimina urina.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *