Search for content, post, videos

Floricelele de porumb pot provoca Alzheimer

Un studiu realizat la Universitatea din Minnesota, SUA, a conchis ca aditivul care ofera aroma de unt din unele produse poate declansa boala Alzheimer.

Aditivul este un agent aromatizat, cunoscut ca diacetil, si are rolul de a oferi o aroma untoasa alimentelor pentru care este folosit.

Robert Vince, cel care a condus studiul mentionat mai sus, sustine ca diacetilul este asociat cu leziunile pulmonare in cazul persoanelor care lucreaza in fabrici unde se produc floricele de porumb deja ambalate si ca actioneaaza si asupra proteinelor din creier.

Astfel, cercetatorii au conchis ca acest aditiv face ca proteinele din creier să ia forma proteinelor beta-amiloid, care sunt asociate cu apariţia Alzheimerului. Totodata, compusii din acest aditiv au efecte negative si asupra circulatiei cerebrale. Diacetilul poate sa treaca peste bariera hemato-encefalică si sa afecteze creierul pe termen lung, ducand uneori chiar la leziuni.

“Rezultatele noastre au aratat ca, in concentraţii mai mari, agentul aromatizant diacetil din produse alimentare poate duce la aparitia unor tulburari cerebrale si chiar la Alzheimer”, a afirmat Robert Vince.

Diacetilul este folosit in industria alimentara in producerea de popcorn, chipsuri, sticks-uri si chiar margarina.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *