Search for content, post, videos

Femeile vor putea face avort doar cu aviz de la psiholog

Femeile nu vor mai putea face o intrerupere de sarcina fara avizul unui consilier. Acesta trebuie sa le explice clar alternativele, dar si consecintele medicale, fizice si psihice ale avortului la cerere. Toate aceste prevederi se regasesc intr-un proiect de lege.

Statisticile arata ca foarte multe femei regreta avortul facut si spun ca nu au fost suficient de bine informate inainte de a lua o decizie in acest sens.

In plus in Romania rata avortului este foarte ridicata. Sunt 520 de intreruperi la 1.000 de nascuti vii. Mai mult, numarul total de avorturi se ridica la circa 115.000, cel mai mare numar raportat la numarul populatiei din Uniunea Europeana.

Initiativa prevede infiintarea unor cabinete de consiliere pentru criza de sarcina. Asta inseamna ca femeile care vor intra in cabinet, vor analiza impreuna cu specialistii motivele pentru care vor sa faca un avort. De asemenea, li se va prezenta procedura avortului, folosindu-se inclusiv de imagini si video. Femeilor li se vor explica posibile riscuri, dar si consecintele unui avort.

VEZI AICI CONTINUAREA

 

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *