Search for content, post, videos

Exercitiile fizice de tonifiere pe care le poti face chiar la tine in pat

Iti simti articulatiile amortite si chiar te simt anchilozata imediat dupa trezire, dar nu ai timp sau nu-ti place deloc sa faci sport intr-un mediu organizat, cum ar fi sala? Atunci poti face exercitii chiar la tine in pat.

 

Iata cateva exercitii usoare pentru tonifierea muschilor pe care le poti face stand intinsa in pat. Incepe cu cate cinci repetitii pe exercitiu si apoi creste numarul pe masura ce-ti intaresti muschii. Acestea te ajuta sa reduci ridigitarea articulatiilor, sa te pregatesti pentru o zi activa din punct de vedere fizic, dar si sa-ti tonifici musculatura.

 

1. Tragerea genunchilor

 

Stai intinsa pe spate si ridica genunchiul stang si prinde-l cu mainile impreunate. Trage usor de el catre piept si revino la pozitia initiala. Efectueaza cel putin cinci repetitii pentruu fiecare genunchi. In felul acesta, iti poti antrena muschii fesieri si cei ai coapselor.

 

2. Extensii pentru bust

 

Stai intinsa pe pat, cu fata in jos, cu palmele pe pat, in dreptul umerilor. Mentinandu-ti picioarele lipite si intinse pe pat, sprijina-te pe brate si ridica-ti capul si trunchiul. Expira in timp ce impingi trunchiul in spate si opreste-te cand ai bratele perfect intinse. Mentine pozitia 5-10 secunde. Expira in timp ce revii la pozitia initiala. Executa cel putin cinci repetitii. Exercitiul acestea iti antreneaza muschii abdominali, cei ai toracelui si ai spatelui.

 

3. Extensii pentru coapse si regiunea inghinala

 

Stai intinsa in pat pe partea stanga. Deplaseaza-ti piciorul drept, care sta initial peste cel stang, in spate si prinde-ti cu mana dreapta varful labei sau gleza piciorului drept. Arcuieste-ti usor spatele si mentine pozitia 5-10 secunde. Repeta de cel putin cinci ori. Apoi asaza-te pe partea dreapta a corpului, reluand exercitiul cu piciorul stang. In felul acesta iti antrenezi coapsele si regiunea inghinala.

 

4. Contractarea abdomenului

 

Stai intins pe spate cu genunchii indoiti si talpile lipite de pat. Apleaca incet capul inainte si intinde bratele pana iti atingi genunchii cu degetele sau chiar cu palmele. Mentine pozitia aceasta timp de 5-10 secunde si revino apoi la pozitia initiala, intinsa in pat cu genunchii indoiti si talpile lipite de pat. Efectueaza cel putin cinci repetitii din acest exercitiu care intareste muschii abdomenului.

 

5. Impingerea varfurilor picioarelor

 

Stai intinsa pe spate cu talpile lipite de tablia patului. Apasa tablia cu degetele de la picioare si mentine timp de 5-10 secunde, apoi revino in pozitia initiala. Repeta de cel putin 10 ori exercitiul ce intareste muschii gambelor si ajuta la reducerea rigiditatii articulatiilor de la nivelul gleznei.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *