Search for content, post, videos

Exercitii de respiratie care vindeca si previn bolile

Potrivit descoperirilor medicilor, exista mai multe feluri in care putem sa respiram pentru a ajuta organismul sa previna sau sa scape de mai anumite afectiuni.

Este vorba despre metode de a respira care fac in asa fel incat oxigenul sa ajunga mult mai bine in organism, lucru ce duce la eliminarea unor stari negative.

Astfel, prin metodele de respratie descrise mai jos, veti scapa mult mai usor de stres, de anxietate, circulatia va fi imbunatatita. Toate aceste efect favorizeaza o vindecare mult mai rapida a unor leziuni, dar si recuperarea usoara dupa unele tratamente. In cazul chimioterapiei, aceasta va fi mai eficienta.

Primul exercitiu:

Urmatorul exercitiu duce la scaderea presiunii sangelui, stimuleaza functiilor cognitive si totodata poate avea efecte de prevenire a obezitatii. Totodata, ajuta la reducerea stresului. Pentru a avea efecte vizibile, trebuie repetat de trei ori pe zi. Indicat este sa fie facut zilnic, de cinci ori pe saptamana.

Astupa nara dreapta cu degetul mare de la mana dreapta si inspira usor prin cea stanga. Apoi inlocuieste degetul mare cu degetele mic si inelar de la aceeasi mana, tinand nara dreapta astupata si expira prin nara stanga, usor. Repeta apoi intregul procedeu pentru nara stanga astupata.
Al doilea exercitiu:

Acest exercitiu duce la alimentarea cu energie pura a organismului. Deschide porii si ajuta ca oxigenul sa intre mai repede in celule, ducand la o sanatate mai buna a organelor interne si la oxigenarea creierului.

Astfel, inspira si expira, timp de trei secunde, pe nas, cu gura inchisa. La fiecare 15 secunde opreste-te. Progresiv, mareste timpul in care inspiri si expiri cu 5 secunde, pana reusesti sa respiri astfel timp de un minut. Aceasta texnica trebuie folosita de cate ori te simti lipsit de energie.

Al treilea exercitiu:

Respiratia din diafragma

Acest exercitiu presupune folosirea diafragmei. Ajuta la reducerea simptomelor stresului, scaderea anxietatii si ajuta la recuperarea organelor interne dupa tratamente cu radiatii. Exercitiul se realizeaza prin extensie controlata a abdomenului, dupa cum urmeaza:

Intins pe spate, cu o mana la baza pieptului si una sub bardie, tine genunchii indoiti si inspira incet, pe nas, si adanc pana cand abdomenul se dilata atat de mult incat il simti la baza mainii din josul toracelui.

Tine aerul in tine doua secunde, apoi expira pe gura cat poti de incet, incordand muschii abdomenului, progresiv.

Exercitiul trebuie repetat de 4 ori ze pe zi, timp de 10 minute, pana la 15 minute.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *