Search for content, post, videos

Asa eviti durerile de cap din perioada sarbatorilor

Stresul si anxietatea pot duce la aparitia durerilor de cap pentru unii oameni, in mod special in cazul celor predispusi la asemenea dureri. Pentru a scapa de aceasta problema, incearca sa iti faci lista zilnica de treburi cat mai simpla, si usor de indeplinit, fara prea mari eforturi. Si cel mai important, obligatii si treburi vei gasi cate vrei de sarbatori dar, trebuie sa inveti sa spui si NU atunci cand e nevoie. Nu te epuiza si nu te stresa cu lucruri pe care nu ai cum sa le faci la timp. Bucura-te de aceasta perioada, nu o lasa sa te copleseasca.

 

2. Cadourile

 

Durerile de cap pot aparea si ca urmare a suprasolicitarii muschilor de la umeri si gat, problema resimtita adeseori in aceasta perioada, in care alergam prin magazine in cautarea cadourilor, petrecem foarte mult timp in masina etc. Aceste dureri pot fi prevenite ins acu cate o doza de aspirina sau ibuprofen, luata la timp, inainte de a porni la cumparaturi, cu dusuri cu apa calda la intoarcerea acasa, masaje ale capului in zona cefei.

 

3. Prea mult alcool

 

Bautul pe stomacul gol, amestecul de coktailuri sau prea mult alcool pot fi toate trei cauze ale durerilor de cap. Principalul motiv este deshidratarea, alcoolul fiind un puternic diuretic, durerea de cap fiind primul simptom al lipsei de lichide din organism. Mai mult, alcoolul este si toxic si, in cazul in care nu consumi destule lichide pentru a-i diminuaefectele adverse, le vei resimti din plin. In cazul in care amesteci mai multe tipuri de bautura intr-o seara, vei multiplica exponential aceste toxine si efectele lor. Cum scapi de aceasta problema? Rezuma-te la un singur tip de alcool si asigura-te ca ramai hidratata. Bea cate un pahar de apa dupa fiecare paharel de tarie pentru a dilua alcoolul si a preveni in acelasi timp si starea de betie.

 

4. Mancarurile festive

 

Sarbatorile de iarna aduc cu sine si meniuri bogate, variate care, chiar daca sunt extrem de apetisante si gustoase, pot fi de cele mai multe ori si toxice pentru organism. Pre amulta mancare nu serveste la nimic. Asigura-te ca te uiti de doua ori la meniul ales si ca stii dinainte ce mancaruri iti pot afecta organismul. Pentru a-ti fi mai usor in aceasta perioada, tine un jurnal al durerilor de cap si coreleaza-le mereu cu meniul zilei.

 

5. Raceala de sezon

 

Stresul, mesele luate pe fuga si drumurile extenuante prin magazine iti vor afecta serios sistemul imunitar. E foarte usor sa racesti in aceste conditii si, de la o simpla raceala la o sinuzita e cale foarte scurta. Si stim cu totii ce dureri de cap pot aparea in aceste conditii! Pentru remediu, poti folosi intotdeauna aspirina sau ibuprofenul. Asigura-te de asemenea ca sinusurile nu sunt blocate si, daca sunt, ia masurile necesare pentru a le decongestiona.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *