Search for content, post, videos

Evita aceste alimente care pot cauza migrene

Exista diversi factori care pot declansa o migrena, chiar si ceea ce mancati si beti poate afecta. Se crede ca alimentele combinate cu alte declansatoare care cauzeaza migrene sunt cele mai periculoase. Dar aceasta combinatie depind de fiecare individ in parte, ceea ce face dificila cercetarea.

Nu exista nicio cauză universală a migrenelor, insa exista cateva declansatoare comune care pot contribui la aparitia acestora.

Alimente care declanseaza migrenele

1. Alcoolul
Alcoolul este unul dintre cele mai comune produse care pot declansa migrenele. Berea si vinul rosu sunt considerate a fi declansatoare pentru 25% dintre persoanele care sufera in mod regulat de migrene. De asemenea, alcoolul poate cauza deshidratarea, fapt ce poate contribui la durerile de cap.

2. Cafeina
Persoanele cu sensibilitate la cafeina pot dezvolta migrene dupa ce beau ceai negru, cafea, cola, ceai verde sau alte bauturi ce contin cafeina. Stiai totusi ca poti folosi cafeaua pentru a opri o migrena care abia incepe? Iti poti testa propria reactie la cafeina, daca iti da dureri de cap, nu o mai folosi.

3. Branza/ cascaval
Nu exista prea multe studii care sa arate ca branza poate cauza migrene, dar multa lume este de acord ca branza veche este mult mai probabila sa produca dureri de cap. Printre tipurile de branzeturi ce cauzeaza migrene se numara cascavalul elvetian, branza cu mucegai, cascavalul cheddar si parmezanul.

4. Ciocolata
Ciocolata este considerata a fi al doilea cel mai comun declansator al migrenelor dupa alcool. Afecteaza aproximativ 22% dintre indivizii care au dureri de cap.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *