Search for content, post, videos

Este zaharul intr-adevar daunator?

Ni se spune adesea ca ar trebui sa incercam sa consumam cat mai putin zahar pentru a ne proteja sanatatea. Consumul excesiv de zahar e criticat pe buna dreptate. Totusi, zaharul nu e daunator in toate formele sale. In vreme ce unele alimente care contin zahar ar trebui evitate, altele pot fi inofensive daca sunt consumate cu masura.

Ce este zaharul?

Zaharul este un carbohidrat solubil dulce. Exista mai multe tipuri de zahar, in functie de sursa: zahar provenit din porumb, din trestie de zahar si din sfecla de zahar. Glucoza, fructoza si lactoza sunt tipuri de zahar.

Zaharul procesat e prezent in aproape toate alimentele semipreparate, inclusiv in sucuri, sosuri, cereale, iaurturi si paine. E un zahar toxic ce sporeste riscul imbolnavirii de obezitate, diabet, dementa si afectiuni cardiace. Acest tip de zahar ar trebui evitat. Tipul de zahar de care nu ar trebui sa ne temem este cel care se gaseste in forma lui naturala in fructe si in unele legume. Acesta este un zahar care poate deveni daunator doar in cantitati mari, asa ca nu ar trebui sa exageram cu mancatul fructelor chiar daca sunt bogate in vitamine, fibre si minerale si sunt un desert atat de potrivit.

Dintre fructe, unele sunt bogate in fructoza, iar altele contin acest tip de zahar in cantitati mici. Printre fructele bogate in fructoza se numara bananele, portocalele, smochinele, strugurii, mango si ananasul.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *