Search for content, post, videos

Efectele crunte ale certurilor asupra sanatatii

Veti fi surprinsa, insa ar trebui sa stiti ca certurile cu cel care va impartiti inima sau patul pot avea efecte incredibile asupra dumneavoastra.

Chiar daca totul pare la inceput ca se va rezolva de la sine sau ca lucrurile vor capata eventual o alta forma, trebuie sa stiti ca nu este chiar asa. Unul dintre cele mai devastatoare efecte ale certurilor casnice este reprezentat de acumulare cu usurinta in greutate. O relatie furtunoasa poate influenta negativ metabolismul si, implicit, dieta cu care v-ati obisnuit pana acum.

O cercetare arata ca discordiile produse in sanul familiei pot aduce cu usurinta pana la 5 kilograme in plus oricaruia dintre parteneri. Lipsa unei vieti active si sedentarismul ridicat nu fac decat sa sporeasca acest cumul de factori negativi ce duc la pierderea formei fizice.

Pe langa asta, stocarea grasimilor devine mult mai facila pentru organism, in urma unei relatii mai complicate, in care certurile sunt la ele acasa zilnic. Un studiu american efectuat pe aproximativ 40 de cupluri a aratat ca partenerii care tind sa aiba seri mai conflictuale au un consum energetic mai incet si s-a observat si o crestere a nivelului de insulina, care favorizeaza cresterea grasimilor din sistem.

Cel mai grav lucru observat de oamenii de stiinta a fost faptul ca certurile repetate, care nu trebuie neaparat sa escaladeze, afecteaza si sistemul cardiovascular, in special inima. Certurile dese cu partenerul nu doar ca favorizeaza castigarea in greutate, ci pot crea si probleme mari inimii, prin faptul ca se favorizeaza aparitia aritmiei.

Recomandarea cea mai buna pe care acestia au dat-o a fost evidentiata prin faptul ca cearta ar trebui evitata in momentul in care se serveste masa, intrucat se produc foarte multe schimbari in corp care pot deregla buna functionare a acestuia.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *