Search for content, post, videos

Dureri de genunchi dupa fitness? Iata cum poti scapa de ele

Din pacate, durerile de genunchi au inceput sa apara la tot mai multe persoane si din ce in ce mai tinere!

Majoritatea durerilor de genunchi au fie cauze traumatice, fie legate de obezitate si efectuarea unor  exercitii in pozitii inadecvate, gresite! Durerile de genunchi pot aparea chiar si din cauza mersului gresit.

Persoanele care efectueaza diverse exercitii fizice, merg la sala de fitness si lucreaza chiar si cu greutati sufera de astfel de afectiuni pentru ca nu stiu ca inainte de a incepe orice exercitiu se face incalzirea muschilor, tendoanelor si articulatiilor.

De ce este incalzirea esentiala la sala

Pentru genunchi incalzirea consta fie in joc de glezna,  alergare usoara, fie in 5 minute de bicicleta, fie in efectuarea de genuflexiuni, apoi se fac miscari de indoire si destindere (flexie-extensie) a piciorului pe loc. Exercitiile nu se fac brusc deoarece tensioneaza articulatia genunchiului si nu este recomandata intinderea brusca a picorului!

Articulatia genunchiului este cea mai complexa si mai puternica articulatie a corpului omenesc, care preia o forta echivalenta cu de 4 ori si jumatate greutatea dvs. corporala atunci cand  pur si simplu coborati scarile.

Excesul de lichid care se acumuleaza in sau in jurul articulatiei genunchiului poate fi rezultatul unui traumatism, leziuni prin suprasolicitare, sau o alta afectiune cauzatoare.

Genunchii, apasati de kilogramele in plus

Greutatea corporala are o contributie majora in cazul problemelor legate de genunchi. Fiecare kilogram in plus la greutate se inmulteste de vreo 6 ori in ce priveste presiunea exercitata pe zona genunchiului. Deci daca aveti, spre exemplu, 5 kg in plus, inseamna un exces de 30 kg pe care genunchiul trebuie sa le care.

Cel mai indicat este, totusi, sa va adresati unui medic ortoped care va poate da un diagnostic clar in ceea ce priveste durerile de genunchi iar ulterior sa reincepeti antrenamentele, dar de acum inainte ar fi bine sa aveti un instructor specializat langa voi pt a fi sigure ca atunci cand executati exercitiile, le executati corect!

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *