Search for content, post, videos

Dr. Oz – Vitamine si minerale vitale pe care le poti lua din alimente

Ai decis ca este momentul sa ai o alimentatie sanatoasa, dar informatiile sunt atat de multe si, uneori, contradictorii ca nu stiu de unde sa incepi.

Potrivit specialistilor in domeniu, intr-o alimentatie sanatoasa ar trebui incluse 8 pahare de apa pe zi si 25 de grame de fibre. Celebrul Dr. Oz spune ca, daca putem sa avem o astfel de alimentatie sanatoasa (cu fibre si apa), sistemul nostru digestiv va cunoaste o imbunatatire evidenta.

„Fibrele le gasim in legumele precum: anghinare, boabe de soia, fasole. Poti obtine fibre si din fructe ca de exemplu grapefruit, zmeura, mure”, ne sfatuieste Dr. Oz.

Sursa de fibre

O alta sursa fantastica de fibre este oferita de cerealele integrale. Dr. Oz considera ca un consum de cereale integrale nu este doar o moda, ele ofera multiple beneficii pentru sanatate. Printre altele, doctorii sustin ca cerealele integrale precum, graul, quinoa pot reduce nivelul colesterolului si tensiunea arteriala si chiar pot preveni bolile de inima, cancerul si diabetul.

Ei spun ca cerealele integrale ajuta la arderea grasimilor si la eliminarea colesterolului si furnizeaza antioxidanti puternici care te ajuta sa ramai sanatos, sa arati mai tanar si sa traiesti mai mult. Una dintre cele mai bune optiuni de cereale integrale este terciul de ovaz, unul dintre favaoritele celebrei realizatoare tv Oprah. Dr Oz spune ca terciul de orez si alte produse din cereale integrale sunt bogate in fibre si, deci, excelente pentru digestie.

„Nu are multe calorii, iar fibrele insolubile din cerealele integrale asa imping apa cu ele si cu toate celelalte chestii nesanatoase pe care le-ai consumat.

Prin urmare cerealele integrale iti stimuleaza miscarile intestinale. De asemenea, alimentele bogate in magneziu precum sfecla, stafidele, curmalele si boabele de soia sunt importante pentru ca stimuleaza miscarile intestinale. Cu cat sunt produsele mai naturale cu atat mai bine”, considera Dr. Oz.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *