Search for content, post, videos

Detoxifierea organismului intr-o singura zi. Simplu si eficient

Esti pofticios de fel, insa, in acelasi timp, vrei sa-ti si detoxifici organismul? Ei bine, in acest caz poti apela la detoxifierea de o zi, o alternativa a detoxifierii traditionale. Partea avantajoasa este ca necesita mai putin timp si bani.

Trei reguli pentru o detoxifiere ca la carte

Specialiştii ucrainieni recomandă trei reguli simple pentru ca detoxifierea de o zi să fie cât mai benefică.

Prepară sucurile din fructele şi legumele tale preferate.

Detoxifierea trebuie să înceapă la pranz şi să se termine a doua zi tot la pranz.

Alege o zi mai puţin solicitantă. Este posibil să apară dureri de cap sau senzaţii de oboseală, încearcă să îţi conservi energia şi să te odihneşti cât de mult poţi.

Pe lângă acestea, bea multă apă. Pentru o bună detoxifiere de o zi trebuie să bei între 8 şi 10 pahare de apă. Apa te ajută să îţi hidratezi celulele şi tesuturile de care organismul tău are nevoie pentru bună stare şi îţi elimina toxinele si impurităţile din organism, potrivit Diete-sanatoase.ro.

Dacă nu mănânci mancare solidă tot restul zilei, aparatul digestiv se va putea odihni. Energia pe care de obicei corpul tău o foloseşte pentru digerare, o va putea folosi pentru vindecare şi curăţare.

Programul detoxifierii de o zi:

  • 7.00 stoarce o lămâie în puţină apă caldă (apa rece pe stomacul gol va bloca abdomenul provocându-vă gaze şi balonare). Zeama de lămâie cât şi apa vor traversa intestinele şi vor ajuta la eliminarea materiilor fecale din ziua precedentă
  • 7.30 înmoaie o linguriţă de seminţe de in într-o cană cu apa fiarta, iar dimineaţa bea numai lichidul fară seminţe.
  • 8.00 la micul- dejun fructele sunt o alegere potrivită pentru detoxifierea de o zi, acestea trebuie să aibă temperatura camerei. Amesteca-le foarte bine şi evită portocalele sau sucul de portocale. Poţi alege mere, pere, papaya, ananas, cireşe, prune, piersici, fructe de pădure pepene verde.
  • 9.00 pauza de ceai. De-alungul zilei de detoxifiere, vei avea câteva pauze de ceai. Renunţă însă la ceaiul verde sau negru şi optează pentru ceai de urzică sau salvie. De asemenea te poţi răsfăţa cu un desert cu mere calde. Fructele decojite se taie în bucăţi, se înăbuşe şi se amestecă cu mixerul.
  • 10.00 pauza de sucuri. Alege fructe de sezon stoarse proaspăt sau mixate
  • 12.00 pranzul. Pentru prânz poţi opta pentru: salată de crudităţi cu seminţe încolţite, supă de castraveţi cu mentă proaspătă,
  • 14.00 pauza de ceai
  • 14.30 pauza de suc
  • 15.00 pauza de ceai
  • 15.30 ronţăie câteva seminţe sau varză acră negătită
  • 16.00 prepară o pastă de legume şi fructe din 6 morcovi, un avocado, un măr, o cană de napi, o felie de lămâie şi frunze de busuioc
  • 18.30 prepară o supa cu potasiu. Potasiul aduce un aport de minerale şi vitamine organelor şi glandelor. Supa cu potasiu conţine: doi cartofi mari, doi morcovi, o cană de sfeclă roşie, patru tulpini de ţelină (cu tot cu frunze) o cană de patrunjel, o cană de napi. Legumele tăiate felii se pun la fiert până la temperatura de fierbere, apoi se lasă la foc mic în vasul acoperit aproximativ 2 ore. Strecoară legumele şi consuma doar zeama.
  • 19.30 pauză de apa caldă cu lămâie
  • 20.30 o baie cu minerale lichide, siliciu şi aloe vera.
  • 21.00 ronţăie puţină salată verde sau tulpini de ţelină.
loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *