Search for content, post, videos

Detalii nestiute despre cafeaua decofeinizata! Contine, de fapt, cofeina! Cum este posibil

Cafeaua decofeinizata a devenit tot mai populara in ultima vreme. Astazi va prezentam cateva amanunte interesante pe care nu le stiai despre aceasta bautura.

Cafeaua decofeinizata contine cofeina, doar ca in cantitati reziduale

Este important sa stii ca o cafea este considerata decofeinizata atunci cand i se inlatura 97% din cantitatea de cofeina. Asa ca, daca condumi mai multe cesti pe zi, este posibil sa ajungi la un cumul mai mare de cofeina. Trebuie sa ai grija la acest aspect, in cazul in care vrei sa renunti la cafea din considerente medicale.

Exista mai multe metode de decofeinizare

Au fost descoperite mai multe metode de decofeinizare, insa, cele mai eficiente sunt cele de filtrare cu apa elvetiana sau cu dioxid de carbon.

Metodele sunt certificate organic si nu folosesc agenti chimici. In trecut, pe cand nu existau aceste metode, cofeina se extragea prin oparirea boabelor intr-o solutie cu apa si sare si apoi folosirea benzenului pe post de solvent pentru eliminarea cofeinei.

Cafeaua decofeinizata poate reduce riscul de aparitia a cancerului

Un studiu realizat pe un numar de aproape 48.000 de subiecti de sex masculin a demonstrat ca riscul cancerului de prostata poate scadea atunci cand este consumata cafea decofeinizata. Bautorii de cafea, cei care consumau cel putin 6 cesti de cafea pe zi, prezentau un risc de cu 18% mai scazut de a dezvolta cancer de prostata.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *