Search for content, post, videos

Descoperire epocala: aprobat un nou tratament impotriva TBC

Tuberculoza devine din ce in ce mai repede una dintre cele mai raspandite boli din lume. In momentul de fata exista 9 milioane de cazuri depistate anual, soldate cu cel putin 1,4 milioane de decese cauzate de aceast boala crunta.

Insa, potrivit medicilor de la TB Alliance, a fost descoperit un nou medicament care ar putea salva milioane de vieti omenesti.

Potrivit doctorului Mel Spigelman, presedinte al organizatiei TB Alliance, noul medicament este de fapt un cocktail de antibiotice, foarte ieftine. Combinatia de medicamente se numeste PaMZ si este formata prin combinarea unu medicament candidat, numit “PA-824”, cu un antibiotic deja existent numit moxifloxacin, care este foarte eficient in maladii infectioase. Acestor doua medicamente li se adauga ulterior pirazinamid, un antibiotic folosit deja impotriva tuberculozei.

“Aceasta noua combinatie de medicamente distruge peste 99% din microbii tuberculozei din expectoratiile pacientilor in primele doua saptamani de la inceperea tratamentului”, a declarat presedintele organizatiei TB Alliance.

Asadar, in cazul in care medicamentul va trece si de ultimele teste, bolnavii de TBC vor avea sanse dn ce in ce mai mari sa scape de aceasta maladie.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *