Search for content, post, videos

De ce trebuie sa mergi la ginecolog in fiecare an

Unele femei nu au nevoie sa faca testul Papanicolau in fiecare an, dar faci parte din acea categorie?

Cancerul cervical poate fi fatal, dar, in zilele noastre, procentul oamenilor care mor din cauza acestei boli s-a redus la jumatate.

Aceasta reducere coincide cu faptul ca tot mai multe persoane merg la control si isi fac ecografii. Acolo unde se pot identifica celulele canceroase, inainte sa devina periculoase.

Femeile cu varste cuprinse intre 21 si 65 de ani trebuie sa-si faca testul Papanicolau la fiecare 3 ani. Femeile cu varstele cuprinse intre 30 si 65 de ani pot sa-si faca testul la 5 ani, daca se testeaza si pentru HPV, un virus care este cunoscut pentru faptul ca 90% dintre pacientii cu cancer cervical il au. Insa este destul de complicat sa-ti dai seama daca aceste recomandari se aplica si in cazul tau.

Pentru femeile care au un risc scazut de cancer, aceste recomandari de pot aplica, insa depinde de multi factori cum ar fi: sa nu existe un istoric cu HPV, sa nu fi avut boli cu transmitere sexuala, niciun rezultat anormal la testul Papanicolau efectuat in trecut, sa aiba un singur partener sau sa foloseasca protectie intotdeauna si sa fie vaccinata impotriva HPV. Femeile care nu se incadreaza in categoria de riscuri scazute trebuie sa-si faca ecografia anual.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *