Search for content, post, videos

De ce trebuie sa bei apa imediat cum te trezesti

Se stie deja ca trebuie sa bem cel putin doi litri de apa pe zi, insa mai conteaza si cand ii consumam.

 

Nu este indicat sa nu bem apa in timpul zilei, lasandu-ne prinsi in activitatile curente, si apoi sa bagam in noi cat putem seara. Consumul de apa trebuie sa fie regulat pe tot parcursul zilei, acesta fiind asociat cu prevenirea unor probleme medicale precum durerile de cap, artrita, afectiunile de inima, obezitatea, problemele renale, gastrita, constipatia si multe altele. Dar, pentru a te bucura cu adevarat de beneficiile apei asupra organismului, trebuie sa-ti incepi ziua cu apa!

 

Mai exact, trebuie sa bei aproximativ 200 de mililitri de apa imediat ce te trezesti, adica un pahat, dupa ce te-ai ridicat din pat si te-ai spalat pe dinti. Abia dupa 45 de minute de la bautul apei este recomandat sa aiei micul dejun.

 

Consumul de 200 de mililitri de apa la prima ora a diminetii te poate scapa de mai multe probleme de sanatate:

 

Hipertensiune arteriala – in 30 de zile

Probleme gastrice – in 10 zile

Reglarea glicemiei in caz de diabet – 30 de zile

Constipatie – 10 zile

 

Pe de alta parte, eficienta micului „truc de sanatate” creste daca bei apa calda. Bineinteles, nu de la robinet, ci fiarta si apoi racita la o temperatura suportabila de tine. Atat chinezii, cat si japonezii obisnuiesc sa bea ceai cald la fiecare masa, nu apa rece.

 

Apa rece incetineste procesul digestiv si solidifica uleiurile/grasimile din alimentele consumate. Odata ce aceste uleiuri/grasimi solidifiate intra in contact cu acidul din stomac, sunt mai repede absorbite in intestine. Pentru a evita absorbtia grasimilor din alimentatie, atat pentru sanatate, cat si pentru silueta, nu ezita sa bei apa calda sau ceai la fiecare masa si chiar si inainte de micul dejun!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *