Search for content, post, videos

De ce sunt bune alimentele congelate

Din cauza lipsei de timp, ne lovim deseori de problema meselor principale ale zilei. Tocmai de aceea ne-am gandit sa va aratam motivele pentru care produsele congelate, cele care ajuta sa gatim repede si sanatos, sunt bune.

1 Valoarea nutritiva

Oamenii de stiinta si nutritionistii afirma ca fructele si legumele culese cand sunt coapte si proaspete care sunt congelate imediat in conditii adecvate ofera o valoare nutritionala superioara chiar si produselor proaspete.

2 Reducerea risipei de mancare

Produsele congelate au o perioada de pastrare foarte lunga, pot fi achizitionate in cantitati mari si folosite oricand este nevoie. Avand in vedere ca 40% din mancarea cumparata in America ajunge la gunoi (care include mancarea servita in restaurante), oportunitatea oferita de mancarea congelata scade dramatic pierderea inutila.

3 Reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Ceea ce se aplica la nivel de consumator la fel ca la nivel de ferma: a congela o recolta este o metoda perfecta de-a evita un surplus nevandut care se degradeaza pe camp si degaja dioxid de carbon. Reducerea deseurilor pe camp adaugata la comoditatea oamenilor, care nu mai sunt nevoiti sa faca atatea drumuri la magazin (cumparand o cantitate mai mare de produse care se depoziteaza in congelator), conduce evident la o reducere respectabila a emisiilor de gaze producatoare de efect de sera.

In ultima instanta, cand vine vorba de-a face alegeri produse care nu sunt doar sanatoase pentru noi dar si din spirit ecologic, principiul ramane acelasi indiferent daca e vorba de alimente proaspete sau congelate: alegeti organic sau de la furnizori locali. Un mod de-a respecta aceste principii este de-a planui din timp si de-a va umple congelatorul cu alimente proaspete, crude cumparate si preparate individual (desi este nevoie de cateva ustensile si dibacie, este cu siguranta cea mai usoara metoda de conservare a hranei acasa).

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *