Search for content, post, videos

De ce se ingrasa barbatii dupa 40 de ani

Nici barbatii nu sunt scutiti de schimbari hormonale odata cu trecerea anilor, iar acestea sunt una dintre principalele cauze ale ingrasarii, pe langa regimul alimentar nepotrivit.

Potrivit specialistilor in nutritie care au participat la Congresul European pentru Obezitate, scaderea nivelului de testosteron din corpul barbatilor trecut de prima jumatate a vietii este una dintre cauzele dobandirii unui exces de kilograme.

CITESTE SI

Cum sa scapi de grasimea de pe burta

Asa elimini caloriile din dieta

Practic, si barbatii intra intr-o anume andropauza manifestata prin productia redusa de testosteron.

Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii Universitatii din Edinburgh, barbatii care au depasit varsta de 40 de ani si care iau suplimente de testosteron pentru a mentine hormonul la nivel normal slabesc aproximativ 16 kilograme in cinci ani dupa incepere tratamentului.

Constatarea a fost facuta in urma unui studiu la care au participat 115 de barbati obezi cu varste cuprinse intre 38 si 83 de ani, al caror nivel de testosteron din corp era mult mai redus fata de normal. Lor li s-a injectat hormonul in organism, timp de 12 saptamani, pana la atingerea valorii optime de testosteron din corp.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *