Search for content, post, videos

De ce nu poti trai fara vitamine si riscurile la care te expui daca nu le ai

Cei mai multi experti sunt de acord ca este necesar sa consumam suplimente de vitamine atata timp cat apelam la un stil de viata sanatos, cu o dieta echilibrata.

Ce sunt vitaminele si de ce avem nevoie de ele?

Vitaminele sunt substante esentiale corpului care totusi nu pot fi fabricate de catre organism.

Corpul uman are nevoie de cantitati mici de vitamine pentru crestere si dezvoltare. Fara vitamine corpul nu se poate dezvolta, deci nu poate supravietui.

Vitaminele solubile in apa. In aceasta categorie intra vitaminele B, C si acidul folic.

Putem gasi aceste vitamine in carne, peste, fructe si cereale integrale. Ele sunt transportate in corp prin apa, iar excesul de vitamine este eliminat prin urina. Este necesar sa consumam acest tip de vitamine in fiecare zi, insa prin gatirea acestor produse ce contin vitamine, vitaminele se pot pierde.

Vitaminele liposolubile. In aceasta categorie intra vitaminele A, D, E si K. Aceste vitamine se pot gasi in care si produse din carne, in grasimi animale, uleiuri vegetale, peste si produse lactate. Acestea sunt asimilate de corp prin grasime. Din pacate orice exces este stocat in tesuturile ficatului. Acest lucru inseamna ca trebuie sa fim atenti la cantitatea de alimente si grasimi pe care le consumam.

Ce probleme pot cauza vitaminele?

Vitaminele pot perturba ritmul natural si echilibrul organismului, provocand problem de sanatate. Deci consumul excesiv de alimente care contin alimente sau a suplimentelor alimentare, poate fi periculos.

Acest lucru este mai valabil in cazul vitaminelor liposolubile, deoarece organismul scapa mult mai greu de excesul acestora fata de excesul cauzat de vitaminele solubile in apa.

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *