Search for content, post, videos

De ce ingrasa alcoolul

Procesul de slabire inseamna mai mult decat un aport caloric mai mic decat normal pe o perioada determinata de timp.

Arderile in organism sunt determinate atat de ritmul metabolic, de activitatea de zi cu zi, cat si de balanta hormonala influentata de altfel de ceea ce introducem in organism: solid si lichid, deopotriva.

Capcana lichidelor este una dintre cele mai periculoase intr-o cura de slabire si, din pacate, multe persoane cad in ea. Stim ca trebuie sa evitam bauturile carbogazoase sau necarbogazoase de tipul sucurilor, dar ce facem cu bauturile alcoolice?!

Nutritionistii ne recomanda, in timpul oricarei cure de slabire, sa evitam TOTAL consumul de alcool, pentru ca acesta tulbura balanta hormonala delicata a organismului… si nu numai!

Iata cum actioneaza alcoolul asupra organismului

Favorizeaza pierderea masei musculare
Practic, atunci cand consumam bauturi alcoolice corpul nostru elibereaza cortizol, supranumit hormonul stresului. Acesta contribuie la pierderea masei musculare si la dezvoltarea depozitelor adipoase, informeaza NaturalNews, citand un studiu publicat in revista de specialitate American Journal of Clinical Nutrition.

Incetineste arderile
Odata cu diminuarea masei musculare scade si capacitatea metabolica de a arde grasimi. Arderile mai lente sunt, adesea, insotite cu acumulari de grasime. Totodata, la barbati, alcoolul duce la o diminuare a secretiei de testosteron, hormon esential pentru arderea depozitelor adipoase.

Ba mai mult, consumul de alcool poate sista capacitatea organismului de a elimina tesutul gras. Un studiu publicat recent in American Journal of Clinical Nutrition arata ca ritmul de ardere al metabolismului este cu pana la 73% mai mic la persoanele care consuma doua pahare de votca (sau cocktail-uri pe baza de votca) in decurs de o ora.

Creste pofta de mancare
Alcoolul limiteaza capacitatea organismului de a accesa depozitele de grasime pentru procurarea energiei. Asadar, in loc sa arda tesutului deja existent procurandu-si astfel energie, corpul cere suplimenta energie pentru a functiona – cu alte cuvinte, hrana.

Deshidrateaza corpul
Specialistii mai atrag atentia ca cresterea masei musculare si arderea grasimii are loc in prezenta apei, cele doua procese fiind mult mai usor de indeplinit pentru un organism bine hidratat. Insa alcoolul intervine si aici: acesta deshidrateaza corpul, ingreunand atat dezvoltarea muschilor, cat si eliminarea tesutului adipos.

RETINETI: Pentru un corp hidratat, beti apa!

Este asociat cu obiceiuri nesanatoase
Multi dintre noi suntem bautori sociali, asadar consumam alcool la o reuniune cu prietenii, la o masa in familie, la o iesire in oras. Asociem alcoolul cu un mod de relaxare. Insa aceste ocazii, uneori mai dese alteori mai rare, sunt un prilej bun si pentru a rontai cateva alune, chipsuri, floricele, hai si o felie de pizza…

In mod inconstient, impreuna cu bauturile alcoolice consumate, introducem in organism si alimente de care acesta chiar nu are nevoie.

Din punct de vedere nutritional, iesirea de miercuri cu colegii de munca, petrecerea de vineri seara si masa in familie de duminica se reduc toate la un surplus caloric semnificativ pe care l-am introdus in corp, intr-o singura saptamana.

Contine multe calorii
Dincolo de efectele pe care alcoolul pe are asupra organismului, acesta este consistent caloric.

Mai exact, 200 de mililitri de vin, adica un pahar, contine tot atatea calorii cat au 5 lingurite de unt. Este usor de imaginat unde se duc toate caloriile primite cu o singura ocazie dat fiindca putina lume se limiteaza la un singur pahar de vin sau la o singura bere.

Cocktail-urile ridica si mai multe probleme, pentru ca – pe langa alcool – contin sucuri, zahar sau fructe date prin blender. Toate acestea furnizeaza calorii in plus.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *