Search for content, post, videos

De ce este indicat sa te feresti de biroul unui barbat

Cand ne gandim la mizerie si bacterii ne imaginam toaleta sau locul unde tinem cosul de gunoi. Exista totusi un alt loc unde microorganismele abunda, mai ales daca stau barbatii la el: biroul.

Cele mai recente studii facute de cercetatorul Scott Kelly de la Universtatea din San Diego (SUA) arata ca cel mai murdar loc al unui barbat este propriul birou. Nu se pune problema ca birourile femeilor nu ar prezinta bacterii, dar oamenii de stiinta au constatat ca, in general, pe cele ale barbatilor sunt alarmant mai multe microorganisme periculoase.

Suntem constienti de existenta bacteriilor in mediul inconjurator, dar putini si-au pus problema ca locul pe care il considera relativ curat, cum e biroul, prezinta cele mai multe pericole, a declarat cercetatorul Scott Kelly.

Potrivit omului de stiinta citat de LiveScience, biroul este o gazda perfecta pentru bacteriile care provin de pe pielea omului, dar si pentru cele de la plantele si de la pamantul din ghivece aflate in incinta biroului. Totodata, studiile arata ca exista o multime de bacterii pe telefoanele de birou si pe manerele de la scaun.

Murdaria se diferentiaza pe sexe

Cat despre diferentierea murdariei pe sexe, un studiu efectual la zece cladiri de birouri din orasele americane New York, San Francisco si Tucson a aratat ca locul de munca al barbatului prezinta un pericol bacterian mult mai mare decat cel al femeii.

Oamenii de stiinta au emis doua ipoteze privind aceasta constatare.

Fie dimensiunea e de vina…

Numarul mai mare de bacterii descoperite pe birourile barbatilor ar putea avea ca simpla cauza faptul ca acestia sunt, de regula, mai mari corporal decat femeile, motiv pentru care descuamarile pielii si secretiile nazale si orale sunt, la randul lor, cantitativ mai mari.

Fie lipsa igienei…

A doua ipoteza este cat se poate de putin flatanta pentru reprezentantii sexului tare, cercetatorii luand in calcul faptul ca barbatii ar fi, pur si simplu, mai putin curati decat femeile, mai ales in ceea ce priveste igiena corporala.

Intr-adevar, profesorul Scott Kelly a atras atentia ca barbatii se spala mai rar pe dinti decat femeile, avand o igiena dentara deficitara. Ba mai mult de atat, fie ca recunosc sau nu, multi dintre ei nu se spala de maine dupa ce folosesc toaleta. Acolo aduna nenumarate bacterii pe care le intind, ulterior, pe birou.

Analizele de laborator efectuate pe o mostra prelevata de pe birou au dezvluit peste 500 de grupuri de bacterii.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *