Search for content, post, videos

De ce este bine sa bem vin rosu

In ciuda faptului ca medicii sfatuiesc sa evitam complet consumul de alcool, ultimele studii arata ca vinul rosu are foarte multe beneficii pentru organismul nostru.

Insa nu toate soiurile de vin rosu sunt benefice pentru organism! Medicii sistin ca vinurile rosii seci, dense, care au un buchet foarte puternic, scad nivelul colesterolului din organism cu pana la 9 procente la pacientii care nu sufera de nicio afectiune si cu 12 procente la cei care au deja nivelul colesterolului ridicat. Mai mult decat atat, un pahar de vin rosu consumat in fiecare zi actioneaza ca un adevarat medicament asupra intregului corp, dupa cum urmeaza:
Vinul rosu protejeaza inima si vasele de sange!

Aceasta bautura este foarte bogata in polifenoli care au un important rol antioxidant. Acestia contribuie la pastrarea elasticitatii vaselor de sange si actioneaza ca un anticoagulant natural. Acesti compusi mai sunt considerati si aspirina naturala de multi cercetatori.

Vinul rosu scade glicemia

Boabele de struguri negri contin foarte mult resveratrol, un compus natural care are rolul de a mentine echilibrul zaharului sin sange. In baza acestor descoperiri, foarte multi oameni diagnosticati cu diabet au primit de la medici suplimente de resveratrol iar nivelul zaharului din sange a scazut drastic.

Expertul Acasa.ro, instructorul de fitness Serban Blebea: TEST – Esti dependent de aparate?

Vinul rosu te protejeaza de Alzheimer

Acelas compus mentionat mai sus are rolul de a incetini formarea unei proteine caracteristice bolii Alzheimer.

Vinul rosu te scapa de kilogramele in plus

Consumul moderat de vin rosu are si un efect incredibil asupra siluetei. Tot datorita resveratrolului! Acest compus-minune da nastere unui alt compus fenolic, odata ce se afla in organism, numit piceatanol. Acesta din urma impiedica formarea celuleor adipoase siajuta foarte mult la eliminarea acestora.

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">alin</cite>

    Un articol foarte interesant. Recomand cu caldura Merlot ul cramei ZIlberstein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *