Search for content, post, videos

Cura cu soare. 7 beneficii ale luminii asupra sanatatii tale

Odata cu venirea verii starea ta de spirit incepe sa se schimbe si nu ai inteles de ce? Iata ce spun ultimele cercetari in domeniu despre efectele benefice ale soarelui asupra organismului:

Terapie pentru trup si suflet

Lumina soarelui ajuta la prevenirea cancerului. Cercetatorii americani au demonstrat legaturi importante intre deficitul de vitamina D, cauzat de lipsa expunerii la soare, si cancer. Ei au constatat ca incidenta cancerului de colon este de trei ori mai mare in orasul New York, decat in Mexic. Un studiu efectuat pe 1.179 de femei aflate in postmenopauza a aratat ca un nivel ridicat de vitamina D scade cu 60% riscul de a face cancer.

Bai de lumina impotriva depresieiPotrivit mai multor studii, lumina soarelui determina o crestere a libidoului, sporind capacitatea de reproducere. Datorita productiei de serotonina, lumina amelioreaza simptomele depresiei si are efecte pozitive asupra starii de spirit.

Vindeca o parte din bolile de pieleExpunerea la soare ajuta la vindecarea psoriazisului. Pentru aceasta boala de piele nu a fost gasit inca un leac ideal, insa s-a constatat ca, dupa patru saptamani de expunere regulata la soare, in 84% din cazuri boala a regresat.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro 
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *