Search for content, post, videos

Cum te poate imbolnavi ceaiul

In ciuda faptului ca este indicat sa consumam des ceai, exista situatii in care ceaiul te poate imbolnavi. Este vorba fie despre tipul de ceai baut care ar putea afecta negativ organismul sau unele parti ale acestuia fie de felul in care este baut ceaiul.

Asadar, iata cum te poate imbolnavi ceaiul:

– Ceaiul verde poate sa actioneze negativ asupra intregului organism, daca este consumatfieprea concentrat fie in exces. Mai precis, din cauza faptului ca este un foarte bun antioxidant, ceaiul verde ar putea sa provoace scaderi bruste ale glicemiei. Acest lucru va cauza un consum ridicat de alimente dulci care va intretine astfel dezechilivrul din organism. otodata, ceaiul verde poate sa cauzeze insomnie pe termen lung daca este consumat seara.

– Daca bei ceaiul mult prea fierbinte, esofagul tau poate fi afectat, iritat si totodata daca il bei foarte recepot aparea aceleasi efecte.

– Se pare ca ceaiul negru nu trebuie combinat niciodata cu lapte, desi acesta este un obicei destul de des intalnit. Astfel, in urma unor recente studii, s-a ajuns la concluzia ca anumiti compusi din ceaiul negru intra in reactie cu proteinele din lapte iar acest lucru duce la afectiuni asupra stomacului si ale tractului digestiv.

– Nu in ultimul rand, ceaiul poate avea un efect negativ asupra danturii. Mai precis, este vorba despre ceaiul de maceste care opate sa iti strice dintii. Pe langa acest lucru, ceaiul de macesre poate provoca, daca este consumat in exces, insomnii, ameteli sau greata.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *