Search for content, post, videos

Cum te ajuta, de fapt, cafeaua. Tot ce nu stiai

Cafeaua este bautura cu care mai bine de jumatate de mapamond isi incepe dimineata. Chiar daca beti cafea pentru a va alimenta cu energie si pentru a scapa de starile de somnolenta, ar trebui sa stiti ca aceasta bautura are mai multe avantaje ascunse.

Un studiu efectuat de cei de la Harvard arata ca doua cesti de cafea baute zilnic pot sa inlature riscul de aparitie al depresiei. Studiul a fost efectuat si pe femei, si pe barbati, insa efectul ante-mentionat s-a dovedit a functiona in mod eficient mai mult pe sexul feminin. Este o cercetare cu rezultate de incredere, intrucat aceasta a inceput in anul 1980 si a fost finalizata abia in noiembrie 2015, rezultatele fiind confirmate de esantionul mare de subiecti. Peste 50.000 de femei au fost chestionate in tot acest timp.

Lyla.ro va prezinta cateva rezultate ale acestui studiu extraordinar de interesant. In primul rand, cercetatorii au observat ca femeile care au baut o ceasca de cafea pe saptamana, au fost mult mai predispuse la depresie, acestea suferind de aceasta boala dupa mai multi ani de monitorizare. Conform statisticilor inregistrate de acestia, femeile care au consumat intre 2 si 3 cesti de cafea pe saptamana au prezentat un risc cu 15% mai mic de a suferi de depresie. In final, femeile care au baut mai mult de 3 cesti pe saptamana au avut un risc mai scazut cu 20%.

Este important sa precizam ca aceasta bautura nu este recomandata celor cu o tensiune arteriala ridicata, iar in acest studiu s-a luat in calcul doar cafeaua bauta fara zahar, facuta in casa, nu cumparata din comert.

Pentru a putea fi sigura ca nu veti suferi niciodata de depresie, expertii lyla.ro va recomanda sa faceti activitati fizice zilnic, chiar si pentru 30 de minute.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *