Search for content, post, videos

Cum stii daca o persoana este depresiva – simptome care le dau de gol

Una dintre cele mai comune afectiuni ale secolului XXI, pe langa cancer, este, fara doar si poate, depresia, motiv pentru care daca te temi ca unul dintre prietenii tai sau chiar tu te confrunti cu aceasta boala, iti propunem sa descoperi cateva simptome.

Nu mai putin de 500 de milioane de oameni sufera la ora actuala de depresie, conform unei statistici prezentate recent la un congres pe aceasta tema in Oklahoma, SUA. Psihiatri si psihologi din toata lumea s-au reunit cu scopul de a gasi solutii pentru combaterea depresiei, o boala care se pare ca ucide la fel de multi oameni precum cancerul. De aceea, iti propunem sa descoperi care sunt semnele care tradeaza aceasta afectiune.

Tristete

Persoanele care sunt cuprinse de tristete, au o senzatie de gol interior ori care simt deznadejde ori indiferenta se numara printre cele care se confrunta cu depresia.

Renuntarea la hobby-uri

Daca pana nu demult unul dintre prietenii tai adora sa joace fotbal ori sa mearga in parc, iar acum nu mai simte nicio bucurie, e semn clar ca depresia a pus stapanire pe el.

Schimbarea temperamentului

Schimbarea temperamentului, agresivitatea inexplicabila ori imposibilitatea relaxarii indica, de asemenea, prezenta unei depresii, fapt pentru care persoana respetiva ar trebui sa caute ajutor specializat.

Citeste si: Vitamine pentru depresie care iti pot imbunatati starea de spirit

Persoanele care se confrunta cu depresie pot fi identificate si dupa simptome fizice, intrucat pot exista dureri de cap, dureri de spate, musculare si articulare si chiar digestive.

De asemenea, persoanele depresive pot resimti epuizare si slabiciune, astfel ca indiferent de numarul de ore de somn, aceasta se poate simti obosita si epuizata, iar ridicarea din pat dimineata poate parea o sarcina tot mai grea sau uneori chiar imposibila.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *