Lucrurile prajite se digera greu, insa cine nu-si doreste sa manance din cand in cand un aliment crocant, plin de savoare. Iata cum sa prajiti in mod corect alimentele, astfel incat să fie mai sanatoase.
Pastrati temperatura de prajire
Pentru ca uleiul sa ramana doar la suprafata, fara sa patrunda in interior, este necesar ca temperatura la care sunt prelucrate alimentele sa fie una constanta, cuprinsa intre 160-180 de grade. In acest mod, nu se vor usca atat de mult. Pentru ca alimentele sa aiba crusta cat mai gustoasa, trebuie sa fie taiate putin mai gros atunci cand le prajim.
Mare atentie la uleiul folosit
Atunci cand va hotarati sa prajiti un aliment, aveti grija sa nu-l incecati in ulei.
Pentru a fi bine patruns, trebuie sa-l prajiti la foc mediu. Indicat ar fi ca dupa ce alimentul a fost prajit, acesta sa fie scurs bine de ulei.
Uleiul folosit este foarte important. Cel mai indicat ar fi uleiul de masline, uleiul de cocos, de avocado si cel de ghee.
Mare atentie! Dupa ce prajiti alimentul dorit, uleiul trebuie aruncat.