Search for content, post, videos

Cum sa-ti cureti corect urechile ca sa te feresti de afectiuni auditive

Betisoarele de urechi sunt cele mai eficiente instrumente de curatat urechile dupa sapun si apa, dar ar trebui sa regandesti modul lor de folosire.

 

Prin folosirea betisoarelor de urechi risti sa-si afectezi interiorul urechii, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le folosesti, ci sa o faci cu o mai mare atentie.

 

Pe majoritatea pachetelor cu betisoare de urechi, la instructiuni de folosire apar mesaje de tipul: „Folositi cu maxima atentie fara miscari bruste” si „Nu introduceti in canalul interior al urechii”. Nu degeaba sunt trecute acolo, chiar daca putini dintre noi ne uitam pe instructiunile de folosire ale betisoarelor de urechi. Pana una alta, pentru mult, aceasta operatiune este una incredibil de simpla.

 

Curatarea urechii prin introducerea in canalul interior al urechii a betisoarelor poate genera, in timp, probleme auditive pe fondul afectarii cerumenului (ceara din urechi) sau chiar din cauza ruperii timpanului. Cerumenul are rol natural de protectie, insa betisoarele igienice pot impinge cerumenul in interiorul canalului auditiv, favorizand formarea dopurilor de ceara, iar acestea, la randul lor, favorizeaza aparitia infectiilor.

 

Cerumenul lubrifiaza si protejeaza in mod natural urechea interioare de factorii externi, motiv pentru care curatarea excesiva si chiar obsesiva (in anumite cazur) duce la eliminarea aproape totala a acestuia, fapt care lasa urechea interna „la mila” factorilor externi.

 

Totusi, cei pentru care igiena urechilor este de importanta maxima si vor sa se asigure ca „totul e curat” pot pune cateva picaturi de otet in apa calduta si apoi sa foloseasca o pipeta pentru a introduce amestecul in canalul urechii. Patru-cinci picaturi sunt suficiente pentru curatarea canalului, fara afectarea productiei de cerumen.

 

Cel mai simplu mod in care iti poti curata urechile este cu ajutorul degetelui mic sau al coltului de la prosop, a apei si a sapunului. Spala urechile in fiecare dimineata si la fiecare dus cu apa calduta si putin sapun sau gel de dus. Nu uita sa te stergi bine de excesul de apa din ureche , pentru ca umiditatea favorizeaza proliferarea bacteriilor.

 

Pentru o curatare profunda exista sprayurile pe baza de apa purificata, sau apa de mare. Acestea au rolul de a curata canalul auditiv, de a dizolva si elimina dopurile de ceara si impuritatile.

 

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Afacerea ta</cite>

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul:invetiengleza.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *