Search for content, post, videos

Cum sa scapi de astenia de primavara

Odata cu incalzirea vremii, corpul tau are parte de o serie de schimbari care il scot din amorteala iernii. Aceste schimbari se manifesta la nivelul circulatiei sangvine si a metabolismului si de multe ori pot cauza stazri de disconfort si de oboseala.

In primul rand, pentru a combate astfel de stari este foarte important ca meniul tau sa se schimbe, fata de cel de iarna. Asa ca trebuie sa consumi cat mai multe fructe si legume pentru a-i asigura organismului tau aportul necesar de vitamine. Totodata, carnea, ficatul, lintea, ouale, drojdia de bere si fructele uscate sunt bogate în fier, necesar circulatiei snagelui.

Totodata, lumina joaca un rol foarte importnat in tratarea asteniei. Asa ca, daca ai timp, incearca sa petreci cel putin jumatate de ora sub razele soarelui pentru ca acest lucru va reduce din depresia pe care o simti. Si, pentru ca starea ta sa fie si mai buna, incearca sa te plimbi cat poti de mult. Astfel va trece starea de somnolenta cauzata de melatonina, hormon a carui secretie scade in momentul activitatii fizice.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *