Search for content, post, videos

Cum reduci efectele nocive ale telefonului mobil

Telefonul mobil este un accesoriu de care nu te poti lipsi in zilele noastre. Smartphone-urile nu mai sunt doar folosite pentru comunicare verbala, ci contin aproape toate detaliile despre viata noastra.

Putem face cumparaturi, rezervari, transferuri de bani, trimite e-mailuri si chiar putem realiza prezentari pe ultima suta de metri pentru a le putea transpune in discutii care sa coincida cu solutii pentru dezvoltarea unei afaceri. Nu mai are rost sa precizam si faptul ca au inlocuit camerele, acum noile telefoane fiind capabile sa filmeze si in Ultra HD (4K).

Am intalnit mai multe cazuri in cale telefoanele s-au dovedit a fi foarte periculoase pentru utilizatori, unul dintre cele mai faimoase fiind intalnit acum doi ani in Italia, unde un iPhone a explodat la urechea unei femei.

Desi telefoanele ne sunt indispensabile in momentul de fata, radiatiile emise de acestea in timp ce vorbim sunt foarte nocive pentru creier, arata cercetatorii. Expunere indelungata la aceste semnale radio poate cauza pierderi de memorie in timp si chiar pierderea auzului pentru cei mai sensibili. Vorbim totusi de perioade lungi de timp, dar cel mai bine este sa evitati astfel de situatii.

Evitati efectele undelor electromagnetice prin renuntarea la convorbiri prea lungi, cand tineti telefonul foarte aproape de ureche. Folositi mai degraba speaker-ul, daca este intr-adevar necesar.

O alta metoda pe care o puteti aborda este comunicarea folosind SMS-urile sau aplicatiile care ofera servicii de acest gen, care nu necesita apropierea telefonului de creier. Veti evita astfel expunerea la undele radio.

Specialistii mai recomanda si inchiderea telefonului pe timp de noapte sau asezarea acestui intr-un loc departat de patul in care dormim. Chiar daca este blocat sau in stand-by, terminalul mobil tot va emite unde electromagnetice in incercarea de a comunica cu releele mobile si sincronizarea continua cu acestea pentru a putea primi eventualele apeluri in timp util.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *