Search for content, post, videos

Cum recunosti alunitele periculoase de pe corp

Alunitele periculoase de pe corp pot trage un semnal de alarma cu privire la aparitia cancerului de piele, aceasta boala fiind foarte des intalnita in ziua de azi.

 

Cele mai intalnite cancere non-melanom de piele sunt cancerul bazocelular si cel spinocelular care au din fericire o rata de vindecare destul de mare.

 

Modificarile la nivelul pielii precum petele, protuberantele sau alte modificari la nivelul alunitelor pot fi semnale de alarma asurra cancerului de piele non-melanom, asa ca este indicat sa cunosti care sunt alunitele periculoase si care sunt semnele pe care acestea le ofera. In cazul in care aceste semne sunt observate, este necesar un imediat control medical.

 

Cum recunosti alunitele periculoase de pe corp:

 

– Daca o jumatate a unei alunite nu corespunde cu cealalta, acest aspect ar putea fi un semn de alarma.

 

– Marginile nedefinite si inegale ale alunitelor pot trage iarasi un semnal de alarma.

 

– Daca pe alunite apar puncte negre sau urme de rosu sau roz sau daca alunita nu are o culoare uniforma, atunci ar putea fi un semn al cancerului de piele.

 

– Alunitele cu diametrul mai mare de 6 milimetri ar trebui examinate de un specialist pentru a fi depistata natura lor si cat sunt de periculoase.

 

– Daca alunita isi schimba mult forma si dimensiunea in timp, aceasta ar trebui examinata pentru diagnosticare.

 

In cazul in care oricare dintre aceste semne apare la nivelul alunitelor, este foarte important consultul unui medic specialist care sa determine daca exista pericolul unui cancer non-melanom sau al unui melanom.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *