Search for content, post, videos

Cum prepari cea mai sanatoasa paine din lume, acasa

Painea este un aliment de baza in cazul romanilor, insa din ce in ce mai mult ni se spune ca ne face rau. Pentru a ne asigura ca painea pe care o mancam este sanatoasa, putem sa incercam reteta pentru cea mai sanatoasa paine din lume.

Datorita ingredientelor pe care le contine, cea mai sanatoasa paine din lume este cat se poate de benefica pentru organis.

Cea mai sanatoasa paine din lume – efecte

– stimuleaza productia de celule rosii
– favorizeaza eliminarea toxinelor
– ajuta la diminuarea excesului de colesterol
– previne diabetul si aparitia celulitei

Cea mai sanatoasa paine din lume – ingrediente

300 grame de faina grau
100 grame fulgi de orz
2 linguri seminte de susan
2 linguri seminte de in
2 linguri seminte de floarea-soarelui
1 lingurita sare
1 linguria zahar
1/2 pachet de drojdie proaspata
50 ml de apa

Cea mai sanatoasa paine din lume – cum se prepara

Faina de grau se lasa sa stea in apa 3 zile. apa se schimba periodic pentru ca faina sa nu se altereze. Dupa 3 zile, se strecoara faina si se amesteca la blender. La amestec se adauga fulgi de orz, seminte de susan, in si floarea soarelui.

Inainte de a adauga semintele, acestea trebuie putin prajite in tigaie.

Jumatate de pachet dedrojdie se amesteca cu 50 ml de apa si o lingurita de zahar si asteptati sa inceapa sa se umfle.

Dupa aceea, cele doua compozitii se amesteca si se incepe frmantatul in timpul caruia se adauga o lingurita de sare.

Amestecul se lasa la dospit 30 de minute si se tine apoi la cuptor la 220 de grade Celsius timp de 50 de minute.

loading...
<

5 comments

  • <cite itemprop="author">alta codrut</cite>

    O jum de pachet de drojdie la 50 ml apa nu e cam mult ? Care e gramajul corect al drojdiei ?

  • <cite itemprop="author">Mioara Mitrea</cite>

    Cum sa tii faina in apa 3zile…

  • <cite itemprop="author">Ligia Yarbrough</cite>

    50 ml apa la 300 gr faina e prea putin lichid. Incercati retetele inainte de a le posta copy paste…..pt 300 gr faina fara alt adaos de seminte e nevoie de 200 ml de lichid ( apa/lapte + 30 ml ulei masline )pt un aluat elastic si normal…..altfel veti coace o caramida nu o paine. Fac paine aproape zilnic deci stiu ce spun.

  • <cite itemprop="author">Paine de Rusetu</cite>

    Are deja apa in faina. Ce nu spune, sau nu stie este ca faina tinuta trei zile in apa se transforma in cultura de drojdii slbatice care intradevar sunt foarte sanatoase, dar care duc la scaderea cantitatii de drojdie de bere. Reteta pe care lucrez eu o paine foarte apreciata, alba sau neagra este faina 100, apa 50 drojdie 1,5, sare 1,5, la care puteti pune ce adaosuri naturale doriti. Foarte importanti sunt timpii fazelor tehnologice, doarece trebuie sa fie finalizate toate procesele fizico-chimice.

  • <cite itemprop="author">Paine de Rusetu</cite>

    Cantitatile de ingrediente din reteta prezentata dau o paine de 600-650 gr, care se coace la 220-230 grade Celsius in 25-30 min. Cantitatea de drojdie prezentata este aberanta, fiind sufficiente 4-5 gr. framantarea se face in 15-20 min, prima dospire in 30-45 min, reframantare 1-2 min, modelare si dospire finala 20-25 min.
    Cam asa arata paine facuta de mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *