Search for content, post, videos

Cum poti preveni aparitia cancerului ovarian

O cercetare recenta a scos la iveala faptul ca exista o serie de lucruri pe care o femeie le poate face pentru a preveni cancerul ovarian.

Pentru a ajunge la concluziile urmatoare, in ceea ce priveste prevenirea cancerului ovarian, cercetatorii de la Universitatea Durham, din California, au pus cap la cap rezultatele a 24 de alte cercetari in ceea ce priveste aceasta afectiune, realizate un ultimii ani.

Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca exita unele de masuri ce par sa previna aparitia cancerului ovarian.

Astfel, se pare ca femeile care iau anticonceptionale au un risc cu 27% mai mic sa se imbolnaveasca de cancer ovarian. Mai mult decat atat, se pare ca riscul aparitiei cancerului ovarian scade in raport cu perioada in care o femeie ia anticonceptionale.

Astfel, femeile care iau pilile contraceptive timp de 10 luni se pare ca reduce la jumatate riscurile de a face aceasta boala.

Pe langa anticonceptionale, se pare ca un rol decisv in ceea ce priveste aparitia cancerului ovarian o au si greutatea si dieta. Astfel, persoanele supraponderale sau subponderale sunt mai dispuse sa se imbolnaveasca de cancer ovarian iar o dieta neechilibrata creste riscul aparitiei acestei boli.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *