Search for content, post, videos

Cum poti evita produsele contaminate cu pesticide. Afla care sunt cele mai toxice fructe si legume

Asociatia pentru protectia mediului Greenpeace a facut public miercuri un studiu in care ne prezinta cele mai toxice fructe si legume de pe piata europeana.

ONG-ul ne ofera si cateva sfaturi pentru a evita produsele contaminate cu pesticide.

In primul rand, cumparati produse organice. in agricultura organica se folosesc numai cateva pesticide, iar ingredientele lor active sunt substante naturale. Acestea sunt mult mai putin nocive pentru sanatate decat pesticidele chimice folosite in agricultura conventionala.

Fiti atenti la tara de origine a produsului! In functie de tara de origine, fructele pot supuse unui tratament cu un numar mare de diferite pesticide. Cel mai bine este sa cumperi fructe si legume produse local, in sezonul specific.

Clatiti fructele si legumele cu apa calduta. Prin aceasta metoda pot fi eliminate macar o parte din pesticide. Spalati-va mainile dupa decojirea citricelor, bananelor sau a fructelor mango. Altfel, contaminantii din coaja fructelor pot fi ingerati cu usurinta. Este recomandabil sa indepartati frunzele exterioare ale salatei si ale verzei.

Citeste mai mult pe rtv.net

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *