Search for content, post, videos

Cum iti poti distruge sanatatea la birou doar stand pe scaun

Doar pentru ca stai la birou toata ziua si nu faci efort fizic, asta nu inseamna ca sanatatea ta nu are de suferit. Orele petrecute pe scaun, calitatea aerului din cladire sau expunerea la imprimanta sau xerox, in timp, isi vor pune amprenta asupra starii tale de sanatate.

1. Stand la birou toata ziua

Durerile de spate sunt doar cateva dintre problemele pe care le-ati putea avea daca stati la birou tot timpul fara a face putina miscare. Obezitatea, probleme cu coloana vertebrala, diabetul sau problemele cu inima sunt cateva dintre cele mai dure situatii in care va puteti afla daca nu aveti grija de numarul de ore petrecute la birou.

2. Calitatea aerului din cladire

Aerul dintr-o cladire poate fi de 100 de ori mai nociv si mai poluat decat aerul de-afara. O ventilatie proasta sau un sistem defectuos prin care se distribuie aerul conditionat isi pot pune amprenta asupra sanatatii voastre.

3. Supraexpunerea la imprimante si fotocopiatoare

Fotocopiatoarele sunt o sursa de ozon toxic daca filtrele nu sunt schimbate periodic si particule chiar si in cantitati mici pot produce dureri in piept si iritatii ale caii respiratorii. Imprimantele cu laser si particulele de la toner iti pot afecta serios plamanii.

4. Stand prea mult la laptop

Poti avea iritatii de piele din cauza caldurii eliminate de laptop daca stai cu el in brate si nu pe birou.

5. Muncind mai mult de 10 ore pe zi

Cercetatorii europeni au descoperit ca oamenii care muncesc mai mult de 10 ore pe zi au 60% sanse sa se aleaga cu o serie de probleme cartiovasculare, incluzand atacul de cord sau angina.

VEZI AICI CELELALTE CINCI MODURI IN CARE ITI DISTRUGI SANATATEA LA MUNCA

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *