Search for content, post, videos

Cum îţi dai seama că ai plămânii bolnavi

O banală tuse, oboseala instalată în timp ce facem efort sau chiar o uşoară durere de cap pot fi semne ale unei afecţiuni pulmonare. Iată cum recunoaştem astfel de boli pentru a putea începe rapid tratarea lor.În mare parte, depinde de noi cum ne gestionăm sănătatea şi la ce obiceiuri nocive renunţăm pentru a ne păstra intactă capacitatea respiratorie.

Poluarea, duşman de temut

„Un plămân sănătos este roz, iar unul afectat devine vânăt. Deseori, poluarea – de mediu sau generată de fumat – stă la baza afecţiunilor pulmonare. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, cu toţii ne pierdem din capacitatea respiratorie, aşa că este ideal să ne ferim de factorii ce accelerează acest fenomen”, recomandă dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Leziunile nu se vindecă

Primul semn al leziunilor pulmonare este dificultatea în respiraţie. „Leziunile pulmonare nu se vindecă, ci, prin tratament, doar se stopează evoluţia lor”, susţine medicul. Pacienţilor cu astfel de probleme li se recomandă să nu facă efort pentru a nu altera şi mai rapid funcţia respiratorie.

Tusea care nu cedează, semn de BPOC

„Bronhopneumonia obstructivă cronică (BPOC) este afecţiunea în care tusea nu cedează. Aceasta duce la îngroşarea pereţilor căilor respiratorii şi apar expectoraţiile, caz în care trebuie să mergeţi urgent la medic”, spune dr. Luca.

Picioarele umflate, un simptom îngrijorător

Afecţiunile pulmonare netratate dau insuficienţă cardiacă, iar proasta oxigenare a organismului duce la umflarea picioarelor. „De asemenea, şi ficatul, şi rinichii sunt afectaţi pentru că nu mai pot elimina eficient toxinele din organism”, explică medicul.

CONTINUAREA AICI

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *