Search for content, post, videos

ATENTIE! Cum iti afecteaza inima carnea rosie

Cardiologii, nutritionistii si alti specialisti in medicina nu recomanda degeaba constrangere la consumul de carne rosie pe motiv ca ar cauza probleme de inima. O echipa de cercetatori a demonstrat exact cum iti afecteaza inima carnea rosie.

Un studiu pulicat in revista de specialitate Nature Medicine arata ca o substanta prezenta in carnea rosie, fie ea friptura, carnati sau bacon, dauneaza sanatatii cordului. Oamenii de stiinta din SUA au observat exact cum carnitina din carnea rosie este descompusa in instestine de flora bacteriana. Descopunerea carnitinei genereaza un lant de reactii in organism care duce la cresterea nivelului de colesterol si favorizeaza aparitia afectiunilor cardiace.

Studiile de laborator au arata ca substanta carnitina din carnea rosie se descompune in organism sub forma de gaz, care este ulterior transformat de ficat intr-o substanta chimica denumita de specialisti TMAO. Rezultatele cercetarii arata o legatura puternica intre TMAO si cresterea depozitului de grasimi din vasele de sange care pot duce la boli de inima si chiar la deces.

Cercetatorul care a coordonat studiul, profesorul Stanley Hazen de la Cleveland Clinic, a atras atentia ca nu trebuie sa subestimam importanta TMAO: O fi o substanta produsa la descompunere, un fel de deseu, dar are o mare influenta asupra colesterolului si duce fara doar si poate la cresterea nivelului acestuia.

Practic, studiul coordonat de Hazen aduce un motiv in plus pentru a reduce consumul de carne rosie si nu degeaba cardiologii si nutritionisti recomanda, mai degraba, consumul de carne alba, pui sau peste.

Recomandarea specialistilor cu privire la cata carne rosie mancam este de cel mult 70 de grame pe zi, care echivaleaza cu doar doua felii de bacon.

 

 

loading...
<

1 comment

 • <cite itemprop="author">Zizou Sez</cite>

  Fluxul
  abundenţei curge întotdeauna către minţile cele mai deschise, care se aşteaptă
  să primească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”.
  Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber,
  într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai
  multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email zizou_sez@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *