Search for content, post, videos

Cum functioneaza si ce efecte are sucul ce previne cancerul mamar

Cercetatorii din Statele Unite ale Americii au ajuns la concluziaca exista un suc ce poate combate cat se poate de efeicient lupta cu cancerul la san. Mai mult decat atat, acest suc poate fi produs acasa, dintr-o leguma care se gaseste in bucatarie.

Nu este vorba decat de sucul de rosii care se pare ca are in compozitie un hormon care poate lupta puternic impotriva tumorilor de la nivelul sanilor.

Astfel, in rosii se afla o substanta numita licopen care stimuleaza secretia de adiponectina, un hormon care combate factorii de risc ai cancerului de la san.

Adiponectina regleaza nivelurile de grasime si tine sub control obezitatea, care este printre principalii factori de risc ai cancerului la sân, iar cresterea nivelurilor acestui hormon a fost substantiala în cazul femeilor mai slabe.

In principiu, licopenul este substanta care ofera culoarea rosiilor si s-a demonstrat ca este eficient si impotriva cancerului la prostata.
Asadar, oamenii de stiinta au masurat nivelul hormonului adiponectina în cazul a 70 de femei cu vârsta de peste 55 de ani, înainte si dupa ce au consumat suc de rosii timp de 10 saptamani. De mentionat este faptul ca toate femeile erau supraponderale sau aveau o ruda apropiata care suferea de cancer la san, adica prezentau riscutri mai mari de a dobandi aceasta boala.

Sucul de rosii consumat a crescut nivelurile de adiponectina cu pâna la 9%.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *