Search for content, post, videos

Copiii, in pericol de cancer cerebral dupa tomografii

Potrivit unui recent studiu realizat in Marea Britanie, copiii care sunt supusi la cel putin trei tomografii pana la varsta de zece ani, risca de trei ori mai mult sa se imbolnaveasca de cancer cerebral sau leucemie.

Autorii studiului, specialisti de la Universitatea Newcastle din Anglia, au declarat ca la fiecare 10.000 de tomografii efectuate copiilor de cel mult 10 ani, apare cate un caz de cancer cerebral si unul de leucemie.

Se pare ca o doza de radiatii absorbita la nivelul capului de 50-60 de milligray tripleaza riscul de cancer cerebral al copiilor din categoria mai sus mentionata.

Doza respectiva echivaleaza cu trei tomografii cerebrale si daca actioneaza asupra maduvei poate creste riscul de aparitie a leucemiei.

Cu toate acestea, nu par sa existe motive de panica, potrivit acelorasi cercetatori. Se pare ca beneficiile oferite de tomografii depasesc riscurile descoperite si ca formele de cancer despre care este vorba sunt cat se poate de rare.

Pentru realizarea acestui studiu au fost examinati 175.000 de copii si tineri cu varste sub 21 de ani care au efectuat tomografii computerizate intre 1985 si 2002.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *