Search for content, post, videos

Consumul de cofeina in perioada de preconceptie

Consumul de cofeina in perioada de preconceptie iti poate afecta sansele de a ramane insarcinata mai usor.

 

Se poate vorbi despre probleme de fertilitate atunci cand, dupa incercari sexuale repetate, o femeie nu reuseste sa obtina sarcina mult visata. Ei bine, cofeina, ca si celelalte vicii daunatoare, precum alcoolul, fumatul, drogurile ori bauturile carbogazoase pot atenta la sanatatea femeii, punand in pericol sansele de a deveni mama bebelusului mult visat.

 

Potrivit cercetarilor, consumul de cofeina poate dauna sanatatii femeii, generand numeroase probleme de fertilitate. Pana in prezent, cercetatorii au reusit sa demonstreze faptul ca un consum de cofeina de circa 300 mg zilnic poate genera probleme de infertilitate, la fel cum si consumul a 200 mg cofeina zilnic poate mari riscul de avort spontan.

 

Ei bine, pentru acest lucru, medicii recomanda diminuarea consumului de cofeina. Cu toate ca multi dintre noi identificam cofeina cu consumul de cafea, in realitate aceasta poate fi regasita atat in cafea, cat si in alte produse, precum bauturile carbogazoase, ciocolata, ceai negru.

 

Nu este indicat sa elimini definitiv din lista consumul de produse care contin cofeina, insa va trebui sa incerci sa reduci, pe cat posibil doza zilnica consumata, cu care erai obisnuita mai inainte de a ramane insarcinata. Poti gasi anumite bauturi care inlocuiesc gustul si savoarea produselor cu un continut bogat de cofeina.

 

Continuarea pe bebelu.ro

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *