Search for content, post, videos

Consuma fructe si legume de sezon, alimente prietenoase cu silueta si sanatatea ta!

Fructele si legumele primaverii iti pot asigura tonusul fizic pe care il doresti dupa o perioada in care frigul iernii te-a molesit. Ridichiile, mazarea, anghinarea, prazul, capsunile si sparanghelul, pentru cei mai pretentiosi, sunt doar cateva dintre optiunile care te pot transforma intr-un supererou al sanatatii naturale.

 

Energie din legume

Doza ta de energie poate fi luata foarte usor din fructele si legumele care invadeaza pietele si supermarketurile in fiecare primavara. Anghinarea, de exemplu, iti aduce un aport de 64 de calorii, 10 grame de fibra si trei grame de proteine. De asemenea, este o foarte buna sursa de vitamina C si K.

Prazul este iarasi un aliment miraculos si nu doar un simbol al Olteniei culinare. Inrudit cu ceapa si usturoiul, prazul se dovedeste o buna sursa de vitamine: A, C si K. Incearca-l intr-o salata cu ulei de masline si nu te jena sa-i adaugi si un strop de usturoi pisat, daca tu consideri ca nu este destul de picant. Un fir de praz iti aduce un aport de doar 38 de calorii, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la silueta.

 

Dulceata si savoare

Capsunile, ce-i drept, le poti gasi mai tot timpul anului in rafturile magazinelor. Varfului sezonului pentru micile bombe ale gustului il reprezinta lunile aprilie, mai si iunie. Adevarate comori ale nutritiei, capsunile reprezinta in acelasi timp o delicatesa si un medicament 100% natural.

Citeste  continuarea pe acasa.ro ( http://goo.gl/ainfSO  )

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *