Search for content, post, videos

Concluzie socanta! Lentilele de contact pot duce la pierderea vederii

Oftalmologii trag un serios semnal de alarma. Ei sustin ca lentilele de contact purtate peste opt ore pe zi impiedica oxigenarea ochilor, fenomen care ar putea duce la pierderea vederii.
Lentilele de contact au devenit de ani buni solutia la care apeleaza atat cei care doresc sa isi schimbe culoarea ochilor, cat si cei carora le este incomod sa poarte orchelari. Insa cum de multe ori timpul de purtare a lentilelor ajunge chiar si la 14 ore, ochii sunt lipsiti de oxigen, iar mucoasa se usuca. Aceasta afectiune este denumita neovascularizare corneana, iar potrivit dailymail.co.uk, simptomele ei sunt cu atat mai periculoase cu cat nu sunt dureroase si pot fi detectate doar cu ajutorul unui microscop special.

„Lentilele de contact actioneaza ca o bariera fata de rezerva de oxigen din mediul inconjurator, deci purtarea lor prelungita poate lipsi corneea de oxigen. Organismul compenseaza acest lucru creand noi vase de sange peste cornee pentru a asigura o rezerva de oxigen, ceea ce duce la neovascularizarea corneana. Daca simptomele nu sunt descoperite la timp, ochii vor fi acoperiti cu vase de sange, iar acest lucru opacizeaza corneea si, in cazuri rare, pot ameninta vederea”, a declarat Hosam Kasaby, chirurg oftalmolog la Spitalul Universitar din Southend.

Problema este ca aceasta afectiune se poate dezvolta in cativa ani. Abia cand ajunge intr-un stadiu avansat, purtatorii de lentile de contact devin constienti de aceasta problema, reclamand iritarea si inrosirea ochilor.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro ( http://goo.gl/kj3C0w )

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *