Search for content, post, videos

Concediul, sanatate pentru urmatorul an

Adevarata deconectare de la treburile de serviciu tot in concediu ramane sa o realizezi. Doarece  numarul de zile pe care ti le poti lua libere pe parcursul unui an este limitat, ai grija cum le gestionezi.

Iata cateva sfaturi:
Este sanatos sa ai concediu in fiecare an. Suficient de indelungat, cat sa poti fi plecata in alta localitate decat cea in care se desfasoara grijile tale cotidiene. Si suficient de scurt, cat sa te poti reconecta la ritmul de lucru.

E nevoie de o deconectare mai lunga de un weekend si mai scurta decat vacanta mare si in alta perioada a anului, cand simti ca esti extrem de obosita.

Inainte de plecarea in concediu, cauta sa lasi lucrarile in ordine  sau sa se ocupe cineva de treburile tale. Lasa problemele la job, nu le lua cu tine in vacanta.  Scopul concediului este sa te deconectezi.  Cauta pe cat posibil sa nu-ti iei cu tine laptopul cu e-mail-urile de serviciu si nu promite ca vei raspunde la mesaje.

Foloseste cat mai odihnitor zilele de vacanta. Nu-ti petrece concediul pentru renovarea casei, curatenie generala sau alte treburi . Pentru ca acestea nu te ajuta sa iti regenerezi energia si sa-ti linistesti mintea de grijile pe care le-ai acumulat.

Aloca din timp un buget special pentru plecarea in vacanta  pentru ca de felul in care reusesti sa te distrezi si sa te deconectezi in concediu, depinde sanatatea ta in urmatorul an.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *