Search for content, post, videos

Cicoarea, un inlocuitor sanatos al cafelei

Despre cafea am citit zeci de articole, iar ca o concluzie generala am desprins ideea ca acest produs nu este lipsit de riscuri pentru organism. Nu acelasi lucru il putem spune insa despre cicoare, un inlocuitor mult mai sanatos al cafelei.

Popular, cicoarea a fost denumita „pansamentul ficatului”, datorita faptului ca este o planta medicinala ce trateaza bolile de ficat si are rolul de detoxificare al acestuia.

In alimentatie, pentru prepararea cafelei de cicoare ai nevoie de radacina coapta si macinata a plantei sau de cicoare instant. Macinand radacina de cicoare obtii o pulbere inchisa la culoare, cu efecte tonice digestive si nervoase; cel mai des, in magazine se gaseste un amestec din aceasta pulbere si diverse cereale si leguminoase prajite.

Bautura pregatita din amestecul de cicoare are rolul de al alunga oboseala fizica si nervoasa si, in acelasi timp, previne indigestia si balonarea.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *