Search for content, post, videos

Chiar daca tu nu-l mai simti! Fiecare persoana are un miros specific al corpului

Studiile recente arata ca fiecare persoana in parte are un miros specific. Cu toate ca nu-l mai simtit, el exista si nu este intotdeauna placut.

Specialistii sustin ca ne obisnuim cu mirosul si functioneaza in ambele sensuri. Lucrurile care miros bine, incep sa miroasa mai putin bine cu cat le mirosim mai mult, in timp ce lucrurile care miros rau tind sa miroasa mai putin rau in timp. Aceasta tendinta se numeste obisnuinta olfactiva.

Cum iti dai seama care este mirosul tau sau daca ai unul. In general persoanele care transpira in abundenta au tendinta de a avea un miros mai neplacut. In cazul in care va stiti cu probleme de acest gen este recomandat sa folositi deodorante puternice. Pentru evitarea partii neplacute, va sfatuim sa va pastrati pielea curata si proaspata.

Deodorantii sunt, de asemenea, de ajutor, mai ales cei care contin ingrediente cum ar fi alcoolul sau triclosan care opresc cresterea bacteriilor. Antiperspirantii sunt deodorante care contin de asemenea aluminiu, care in mod eficient infunda glandele sudoripare.

„Igiena slaba duce la acumularea de bacterii pe piele, iar aceste bacterii produc transpiratia care in interactiune cu substantele chimice provoaca mirosul neplacut.”, declara James Wantuck.

„Daca nu transpirati mult, folosirea unui deodorant fara antiperspirant este calea de urmat”, este sfatul dr. Wantuck, care sustine ca este bine sa evitam expunerea inutita la produsele chimice.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *