Search for content, post, videos

Cele sase tipuri de obezitate de care nu stiai

La nivel mondial, obezitatea se arata a fi o adevarate epidemie, mai cu seama in tarile dezvoltate si in cele in curs de dezvoltare, inclusiv in Romania.

 

De altfel, statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca aproximativ 3,4 milioane de decese care sunt inregistrate la nivel international, in fiecare an, sunt cauzate de boli ai caror principali factori de declansare sunt obezitatea sau excesul de kilograme in plus.

 

La nivel national, peste 31% din romani sunt obezi, iar peste 34% sunt supraponderali, se arata in datele oficiale prezentate la al 40-lea Congres al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Insa obezitatea nu este una singura la toata lumea, putand fi clasificata in sase subcategorii, dupa cum arata un un studiu publicat de organizatia britanica „Health Education Yorkshire and the Humber”. Pentru identificarea tipurilor de obezitate, cercetatorii au urmarit evolutia a peste 4.100 de persoane pe o perioada intre 30 si 54 de ani.

 

Iata care sunt cele sase tipuri de obezitate din lume, in functie de oamneii care sufera de ele:

 

1. Obezii tineri care inca nu au dezvoltat probleme de sanatate asociate cu obezitatea, in majoritatea cazurilor fiind vorba de femei.

 

2. Persoanele obeze care consuma alcool in mod excesiv, in majoritatea cazurilor barbati.

 

3. Persoanele obeze de varsta mijlociu, in majoritatea cazurilor femei, care prezinta probleme emotionale si chiar psihice, precum depresia, anxietatea si suprasolicitarea.

 

4. Persoanele in varsta care consuma alcool des si au o tensiune arteriala ridicata, obezii din aceasta categorie avand deseori un statut financiar destul de ridicat, care le permite mese copioase ce includ mult alcool si multa carne rosie.

 

5. Varstnicii obezi care sufera de boli cronice si care s-au refugiat din calea durerilor in mancare

 

6. Persoanele obeze cu statut financiar redus, deseori la limita saraciei, care nu dispun de educatie in materie de sanatate si care nu-si permit sa cumpere produse alimentare calitativ superioare, multumindu-se cu ceea ce se vinde la pret mic si in cantitati mari.

 

Identificarea exacta a tipului de obezitate de care sufera o persoana reprezinta un mare ajutor pentru tratarea corecta a acesteia pana la dobandirea greutatii normale.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *