Search for content, post, videos

Cele mai sanatoase ceaiuri pentru fiecare moment al zilei

Ceaiul este un bun inlocuitor al cafelei, daca stim sa-l alegem!

 

Cinci cani de ceai pe zi, unele ce au cafeina, altele pe baze de plante pot face diferenta mare in ceea ce priveste starea de spirit si nivelul de energie al unei persoane, ajutand-o sa fie relaxata sau activa si sa ia cele mai bune decizii in viata. Da! Toate acestea sunt posibile daca bem ceaiul potrivit la ora potrivita.

 

Pentru a ne pune in miscare dimineata, este recomandat sa consumam ceai negru. Acesta prezinta un continut mai ridicat de cafeina, ne ofera energie, dar are si proprietati de protejare a circulatiei sangelui si a inimii.

 

Inainte de pranz, ceaiul Oolong este recomandat caci accelereaza arderile grasimilor in organism. De altfel, ceaiul Oolong este recomandat si in curele de slabire. Acesta accelereaza metabolismul, inlesnind arderile grasimilor. Ceaiul Oolong, situat undeva intre ceaiul verde si cel negru, contribuie si la reducerea nivelului de stres, fiind recomandat de consumat pana in ora 11 a zilei.

 

Dupa pranz este indicat sa consumam ceai verde. Acesta este un bun adjuvant in productia de colagen a pielii si abunda in antioxidanti. Totodata, intareste sistemul imunitar si ajuta la mentinerea activa a metabolismului pentru o mai buna ardere a grasimilor.

 

Dupa-masa este recomandat consumul de ceai alb cu diverse alte plante, precum fructe goji sau capsuni. Ceaiul alb este un bun tonic pentru ficat si rinichi si abunda in aminoacizi. Faptul ca ajuta la buna functionarea a ficatului si a rinichilor face ca momentul ideal pentru consumul ceaiului alb sa fie dupa-masa, in jurul orei 15.00-17.00, caci, in aceasta perioada a zilei, corpul resimte oboseala, mai ales la nivelul functiilor hepatice si renale, asadar are nevoie de acel “boost” oferit de ceaiul alb.

 

Ceaiul de musetel sau de ten trebuie baut seara, cu o ora inainte de culcare. Acestea detensioneaza intregul corp, induc o stare de calm general si predispun la un somn cat mai odihnitor.

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *